Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισβολή και κατοχή της Λωρίδας της Γάζας περιέγραψε ο υπουργός Άμυνας του κράτους-δολοφόνου

Την κατο­χή και της Λωρί­δας της Γάζας προ­ε­ξό­φλη­σε ο υπουρ­γός Άμυ­νας του Ισρα­ήλ, με το πρό­σχη­μα της «δημιουρ­γί­ας ενός νέου καθε­στώ­τος ασφα­λεί­ας» στην περιο­χή, κάνο­ντας λόγο για την υλο­ποί­η­ση «μιας νέας πραγ­μα­τι­κό­τη­τας» στην περιοχή.

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας Γιό­αβ Γκα­λάντ μίλη­σε σε συνε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Εξω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων και Άμυ­νας της ισραη­λι­νής βου­λής για «τις τρεις φάσεις του πολέ­μου»: «Η πρώ­τη φάση: μια στρα­τιω­τι­κή εκστρα­τεία με πυρά και ελιγ­μούς για την κατα­στρο­φή της Χαμάς.

Η δεύ­τε­ρη φάση: η συνέ­χι­ση των μαχών σε χαμη­λό­τε­ρη έντα­ση και η εξά­λει­ψη των θυλά­κων αντίστασης.

Η τρί­τη φάση: η δημιουρ­γία ενός νέου καθε­στώ­τος ασφα­λεί­ας στη Λωρί­δα της Γάζας, η άρση της ευθύ­νης του Ισρα­ήλ για τη ζωή στη Λωρί­δα της Γάζας και η δημιουρ­γία μιας νέας πραγ­μα­τι­κό­τη­τας ασφα­λεί­ας για τους πολί­τες του Ισρα­ήλ στο Οτέφ».

«Με ρυθμό που έχει να συμβεί εδώ και δεκαετίες» βομβαρδίζει το Ισραήλ τον Παλαιστινιακό λαό

Με πρω­το­φα­νή αγριό­τη­τα το κρά­τος-δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ βομ­βαρ­δί­ζει τον Παλαι­στι­νια­κό λαό στην Γάζα, ενώ παράλ­λη­λα ετοι­μά­ζε­ται και για την χερ­σαία επί­θε­ση, ανα­κοί­νω­σε ο Ντά­νιελ Χαγκά­ρι, εκπρό­σω­πος των Ισραη­λι­νών Ενό­πλων Δυνάμενων.

Η πολε­μι­κή αερο­πο­ρία του Ισρα­ήλ βομ­βαρ­δί­ζει «με έναν ρυθ­μό που δεν έχει συμ­βεί εδώ και δεκα­ε­τί­ες» δήλω­σε το πρωί της Παρα­σκευ­ής ο Χαγκά­ρι, ο οποί­ος σύμ­φω­να με την ηλε­κτρο­νι­κή έκδο­ση της εφη­με­ρί­δας «Haaretz» είπε ότι οι ισραη­λι­νές ένο­πλες δυνά­μεις ετοι­μά­ζο­νται, «για τα επό­με­να στά­δια της μάχης», χωρίς, ωστό­σο, να δώσει περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για το τι ακρι­βώς εννο­εί με τη φρά­ση αυτή.

Με αφορ­μή, δε, την ανα­χαί­τι­ση από αντι­τορ­πι­λι­κό των ΗΠΑ πυραύ­λου που εκτο­ξεύ­τη­κε από το έδα­φος της Υεμέ­νης, ο Χαγκά­ρι σημεί­ω­σε ότι η ισραη­λι­νή αερά­μυ­να «είναι προ­ε­τοι­μα­σμέ­νο για τις απει­λές αυτού του τύπου».

Ο Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου, δήλω­σε χθες ότι «Θα νική­σου­με με όλες μας τις δυνά­μεις» κατά την διάρ­κεια επί­σκε­ψής του σε χώρο που στρα­το­πε­δέ­ουν σει­δι­κε δυνά­μεις έξω απΌ την Γάζα. «Θα συνε­χί­σου­με να πολε­μά­με σαν λιο­ντά­ρια και θα δώσου­με βαρύ πλήγ­μα στους εχθρούς μας, ώστε να πετύ­χου­με την τελι­κή νίκη» είπε ο Νετανιάχου.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο