Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδικαστέα η δήλωση Πολάκη, απάραδεκτη η κάλυψη Τσίπρα — Ψεύτικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σε σχό­λιο για τις δηλώ­σεις του Παύ­λου Πολά­κη και την αντι­πα­ρά­θε­ση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η δήλω­ση Πολά­κη είναι απα­ρά­δε­κτη, ανή­θι­κη και κατα­δι­κα­στέα, όπως απα­ρά­δε­κτη και ανή­θι­κη είναι και η στά­ση του πρω­θυ­πουρ­γού να τον καλύ­ψει σε αντί­θε­ση με αυτό που έπρα­ξαν άλλα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα όλη η συζή­τη­ση περί “προ­τά­σε­ων δυσπι­στί­ας” και “ψήφων εμπι­στο­σύ­νης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακό­μη πεδίο ψεύ­τι­κης αντι­πα­ρά­θε­σης, να κρύ­ψουν τις συγκλί­σεις τους στα μεγά­λα και κρί­σι­μα ζητήματα».

Απαράδεκτη κάλυψη Πολάκη από Τσίπρα

Ο Παύ­λος Πολά­κης, που για την κυβέρ­νη­ση του Αλέ­ξη Τσί­πρα λει­τουρ­γεί σαν το σκύ­λο του Αλκι­βιά­δη, είναι το νέο προ­ε­κλο­γι­κό επει­σό­διο μετα­ξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά τις υπο­θέ­σεις «Novartis» και «Πετσί­της».

Πρό­τα­ση μομ­φής κατά του ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γού Υγεί­ας Π. Πολά­κη θα κατα­θέ­σει η ΝΔ μετά το Πάσχα, όπως δήλω­σε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης από το βήμα της Βου­λής με αφορ­μή τα όσα έγρα­ψε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Υγεί­ας σε βάρος του υπο­ψή­φιου ευρω­βου­λευ­τή της ΝΔ Στέ­λιου Κυμπου­ρό­που­λου που είναι άτο­μο με αναπηρία.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης κατη­γό­ρη­σε τον Αλέ­ξη Τσί­πρα ότι καλύ­πτει τον Παύ­λο Πολά­κη, ανα­φέ­ρο­ντας «ντρο­πή σας που στη­ρί­ζε­τε σιω­πη­λά τον κ. Πολάκη».

Στη Βου­λή μετέ­βη ο Αλέ­ξης Τσί­πρας και δήλω­σε ότι η ΝΔ «προ­σφεύ­γει σε έναν αντι­πε­ρι­σπα­σμό» και πως αν κατα­τε­θεί πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας, θα την μετα­τρέ­ψει σε δια­δι­κα­σία για παρο­χή ψήφου εμπι­στο­σύ­νης στην κυβέρ­νη­ση για να συζη­τη­θούν όλα. Για τον Παύ­λο Πολά­κη δήλω­σε ότι έχει αψύ ύφος ως Σφακιανός.

Το όλο θέμα προ­έ­κυ­ψε όταν ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Υγεί­ας Π. Πολά­κης έγρα­ψε στο Twitter: «Αν διεκ­δι­κού­σες ίσες ευκαι­ρί­ες κύριε Κυμπου­ρό­που­λε, να έβα­ζες χαρ­τιά για να προ­σλη­φθείς επι­με­λη­τής Β΄ στο ΕΣΥ με κρί­ση από συμ­βού­λιο όπως οι άλλοι για­τροί και όχι έτσι: (όπως δικαιού­σουν ως ΑΜΕΑ). Ντρο­πή και κρί­μα να λες αυτά που λες».

Σε σχό­λιό της η πρό­ε­δρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεν­νη­μα­τά ανέ­φε­ρε πως «το ξέρου­με ότι τον εκφρά­ζει από­λυ­τα. Όμως τόσο δηλη­τή­ριο για έναν νέο άνθρω­πο μόνο από φασίστες…».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο