Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Μόνοι τους υπέρ της εκπαίδευσης της αγοράς και όλοι μας υπέρ της δημόσιας δωρεάν Παιδείας!

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες τοπο­θε­τή­σεις του πρό­ε­δρου του ΣΥΡΙΖΑ σχε­τι­κά με την ίδρυ­ση μη κρα­τι­κών — ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων σημειώνει:

«Η χθε­σι­νή τοπο­θέ­τη­ση του κ. Τσί­πρα, σε συνέ­χεια παρό­μοιων τοπο­θε­τή­σε­ων, ότι “αν υπήρ­χε η δυνα­τό­τη­τα να υπάρ­χουν εδώ μη κρα­τι­κά Πανε­πι­στή­μια τύπου Harvard, είμαι έτοι­μος να το συζη­τή­σω”, όχι μόνο ανοί­γει διά­πλα­τα την πόρ­τα για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του άρθρου 16 και την ίδρυ­ση μη κρα­τι­κών — ιδιω­τι­κών Πανε­πι­στη­μί­ων, αλλά υιο­θε­τεί και την επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία εκεί­νων, όπως η ΝΔ, που εδώ και χρό­νια σπρώ­χνουν σε αυτή την κατεύ­θυν­ση. Ο δια­χω­ρι­σμός ανά­με­σα στο Harvard και το “ΙΕΚ Φού­φου­τος” είναι ουσια­στι­κά παρα­πλα­νη­τι­κός, για­τί σε συν­θή­κες που η πρό­σβα­ση στη μόρ­φω­ση γίνε­ται με όρους αγο­ράς και τσέ­πης, μπο­ρεί να υπάρ­χουν και Πανε­πι­στή­μια τύπου Harvard για λίγους κι εκλε­κτούς και “ΙΕΚ Φού­φου­τος”, αλλά και ένα εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νο δημό­σιο Πανε­πι­στή­μιο για τους νέους των λαϊ­κών στρω­μά­των. Πρό­κει­ται για λογι­κές και πολι­τι­κές που οι φοι­τη­τές αντι­πα­λεύ­ουν εδώ και χρό­νια, όπως ήταν οι μεγά­λοι αγώ­νες της γενιάς του “άρθρου 16”.

Θυμί­ζου­με, επί­σης, ότι η κ. Κερα­μέ­ως πρό­λα­βε τον κ. Τσί­πρα και υπο­δέ­χτη­κε το Harvard ανά­με­σα σε άλλα αμε­ρι­κα­νι­κά Πανε­πι­στή­μια, δια­μορ­φώ­νο­ντας τους όρους για μια αγο­ρά πτυ­χί­ων πολ­λών κατη­γο­ριών και ανά­λο­γα με την τσέ­πη, υλο­ποιώ­ντας τον αντι­δρα­στι­κό νόμο-πλαί­σιο της ΝΔ.

Απέ­να­ντι στο κοι­νό πρό­γραμ­μα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που θέλουν την πανε­πι­στη­μια­κή μόρ­φω­ση εμπό­ρευ­μα, μόνο το ΚΚΕ πρε­σβεύ­ει το πραγ­μα­τι­κά φιλο­λαϊ­κό: Απο­κλει­στι­κά δημό­σιες πανε­πι­στη­μια­κές σπου­δές και πτυ­χία με αξία. Με απλά λόγια: Μόνοι τους υπέρ της εκπαί­δευ­σης της αγο­ράς και όλοι μας υπέρ της δημό­σιας δωρε­άν Παι­δεί­ας! Τώρα ΚΚΕ».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο