Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ολοκληρώθηκε ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός για το μνημείο στο Λαζαρέτο — Το πρώτο βραβείο στον γλύπτη Β. Δωρόπουλο

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας, τιμώ­ντας τους εκα­το­ντά­δες εκτε­λε­σμέ­νους αγω­νι­στές και κομ­μου­νι­στές στο μαρ­τυ­ρι­κό νησί του Λαζα­ρέ­του στην Κέρ­κυ­ρα κατά την περί­ο­δο 1946–1954, ολο­κλή­ρω­σε τις δια­δι­κα­σί­ες καλ­λι­τε­χνι­κού δια­γω­νι­σμού για τη φιλο­τέ­χνη­ση μνη­μεί­ου αντά­ξιου των θυσιών και των ηρω­ι­κών αγώ­νων του λαού μας.

Συνο­λι­κά βρα­βεύ­τη­καν τέσ­σε­ρις προ­τά­σεις. Το 1ο βρα­βείο απο­νε­μή­θη­κε στην πρό­τα­ση του γλύ­πτη Βασί­λη Δωρό­που­λου, το 2ο βρα­βείο στην πρό­τα­ση των Ευθυ­μί­ου Σιά­τρα και Δημή­τρη Σιά­τρα και το 3ο βρα­βείο απο­νε­μή­θη­κε σε δύο προ­τά­σεις, της Πελα­γί­ας Μαρ­μα­ρά και του Άγγε­λου Γερα­κά­ρη.

«Ευχα­ρι­στού­με θερ­μά τους καλ­λι­τέ­χνες που μας τίμη­σαν με τη συμ­με­το­χή τους στο διαγωνισμό.

Προ­χω­ρά­με άμε­σα στην υλο­ποί­η­ση του 1ου βρα­βεί­ου, που θα συν­δυα­στεί με τον αγώ­να που θα δώσει το Κόμ­μα μας προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σει η δια­δι­κα­σία ολο­κλή­ρω­σης του Μου­σεί­ου στο νησί, αφιε­ρω­μέ­νου στην Εθνι­κή Αντί­στα­ση και στο Δημο­κρα­τι­κό Στρα­τό Ελλά­δας, καθώς και συντή­ρη­σης και ανά­δει­ξης του τοί­χου εκτε­λέ­σε­ων, αλλά και όλων των μνη­μεια­κών στοι­χεί­ων του νησιού», σημειώ­νει σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο