Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας ανήκει στο μπλοκ της συντήρησης μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού Αλ. Τσί­πρα στο ΣΕΦ- κατά την εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης του ευρω­ψη­φο­δελ­τί­ου του ΣΥΡΙΖΑ- αναφέρει:

«Το δίλημ­μα των εκλο­γών είναι όντως ανά­με­σα στην Ελλά­δα και την Ευρώ­πη των πολ­λών ή των λίγων. Μόνο που ο κ. Τσί­πρας έχει προ πολ­λού επι­λέ­ξει στρα­τό­πε­δο, είναι με την Ελλά­δα και την Ευρώ­πη των λίγων, των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, γι’ αυτό και ανή­κει στο μπλοκ της συντή­ρη­σης, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την ΕΕ του κεφα­λαί­ου υπη­ρε­τεί με κάθε τρόπο.

Τα μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας της ΕΕ εφαρ­μό­ζει με συνέ­πεια εδώ και 4 χρόνια.

Την ολι­γαρ­χία του πλού­του εκπρο­σω­πεί με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή του, ακό­μη και με θέσεις υπο­ψη­φί­ων στα ψηφο­δέλ­τια του κόμ­μα­τός του.

Όσο για τον σοσια­λι­σμό με ελευ­θε­ρία, στον οποίο ανα­φέρ­θη­κε, μπο­ρεί να πάρει ιδέ­ες από τον Αμε­ρι­κα­νό πρέ­σβη, τον Νετα­νιά­χου, την Μέρ­κελ και τις λοι­πές πολύ “προ­ο­δευ­τι­κές δυνά­μεις”, με τις οποί­ες συγχρωτίζεται.

Η Ευρώ­πη των λαών δεν είναι η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, γι’ αυτό και το πιο δυνα­τό ΟΧΙ σε αυτό το αντι­δρα­στι­κό οικο­δό­μη­μα μπο­ρεί να εκφρα­στεί με ένα δυνα­τό ΝΑΙ στο ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο