Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλάει την σούπα

Γρά­φει ο Βασί­λης Λιό­γκα­ρης //

-Νάτο πάλι, φάντης μπα­στού­νι μπρο­στά μας το Κ.Κ.Ε. ( Και το Π.Α.Μ.Ε.-αυτό κι’ αν πεις- δεν σηκώ­νει μύγα στο σπα­θί του- αντι­στέ­κε­ται και αντε­πι­τί­θε­ται) να μας χαλά­ει τη σούπα.

-Νέα ονό­μα­τα-ανή­ξε­ρα, αδιά­φο­ρα, και άγνω­στα στην συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του Λαού, μπή­καν αλα­το­πί­πε­ρο ν’ ανα­κα­τέ­ψουν την σού­πα που σιγοβράζει.

Βέβαια, επί κεφα­λής και κορω­νί­δα των σκαν­δά­λων η ‘Ναβαρ­τις’. Μέγα πεδί­ον ανα­σκό­πη­σης, ανά­λυ­σης και αντιπαράθεσης.

-Πετσί­της-Νατά­σα-Αυγη­τί­ου. Από που ξεφύ­τρω­σαν, ποιος τους ξέρει; Ποιον ενδια­φέ­ρουν; Απλώς να δέσει η μαγιά, να γίνει πιο πικάντικη.

-Σκάν­δα­λα ολκής ο ένας-σκευω­ρία ολκής ο άλλος.

Και για όλα αυτά το που­λί άλλο τυρ­βά­ζει. Βλέ­πεις έχου­με μπρο­στά μας εκλο­γές-τρι­πλές μάλι­στα- υπ’ όψιν και χρειά­ζο­νται θέμα­τα γαρ­γα­λι­στι­κά και προ­πά­ντων αποπροσανατολιστικά.

-Κατά τα άλλα δεν τους χωρί­ζει τίποτα.

Ίδια η στρα­τη­γι­κή τους Ε.Ε και Ν.Α.Τ.Ο. και η χώρα ξέφρε­νο χωρά­φι στρω­μέ­νο με βάσεις. Τον ίδιο αφέ­ντη υπο­στη­ρί­ζου­νε, τον ίδιο μαμω­νά του χρή­μα­τος και του κέρ­δους υπηρετούνε!
……………….
Και να σου το Κ.Κ.Ε. που επι­μέ­νει στις δικές του πολι­τι­κές , τις δικές του αλή­θειες, σε ότι αφο­ρά τα συμ­φέ­ρο­ντα των φτω­χι­κών λαϊ­κών τάξε­ων του Λαού. Και να σου το Κ.Κ.Ε. που τους χαλά­ει τη σούπα.

Τα σκάν­δα­λα , τα δια­πλε­κό­με­να, η δια­φθο­ρά, η προ­βο­κά­τσια, η προ­πα­γάν­δα, τα ναρ­κω­τι­κά, η ανερ­γία, η εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα, η λασπο­λο­γία, η υπο­κρι­σία, οι υπο­σχέ­σεις, το ψέμα, η υπο­τα­γή και άλλα πολλά!

Ένας αχταρ­μάς, μια ζύμη στον κορ­βα­νά, αλι­σβε­ρί­σια, δολο­πλο­κί­ες, ίνγκρι­τες στο καζά­νι της εξουσίας.

Τσαρ­λα­τά­νοι και παγο­πό­ντη­δες κρα­τά­νε την κου­τά­λα. Μεγα­λό­σχη­μοι κρά­χτες και μιζα­δό­ροι αλλη­λου­πο­βλέ­πο­νται, αλλη­λου­πο­νο­μεύ­ο­νται, αλλη­λο­λη­γου­ρεύ­ο­νται κι ανοί­γει η όρε­ξη τους!
………………
Η σού­πα σιγο­βρά­ζει.! Αλα­το­πί­πε­ρα εκα­τομ­μυ­ρί­ων αφρί­ζουν κι αρπα­κτι­κά κορά­κια γλύ­φου­νε τη χρυ­σή κουτάλα.

Προ­σκυ­νη­τά­δες και ραγιά­δες κρα­τά­νε τα μπό­σι­κα και ερί­ζουν παί­ζο­ντας στα ζάρια τα ιμά­τια του Λαού. Έναν Λαό που τον θέλου­νε στην πάντα. Στην άκρη! Κόφτε του τα πόδια. Αλυ­σο­δέ­στε του τα χέρια, σφρα­γί­στε του τα μάτια, κλεί­στε του τ’ αυτιά, βου­λώ­στε του το στό­μα, φρά­ξε­τε του την ανάσα.

Να μην ακού­ει, να μην μιλά, να μην βλέ­πει, να μην σκέ­φτε­ται! Ανοί­χτε τις φυλα­κές, στείλ­τε τον στα βου­νά, στα ξερο­νή­σια, καταρ­γή­στε του την ασυ­λία. Το Λαϊ­κό κίνη­μα στην άκρη. Οι εργα­ζό­με­νοι στην άκρη. Το Κ.Κ.Ε. που τους στη­ρί­ζει στην άκρη. Χαλά­ει την σού­πα, χαλά­ει την μαγιά!
………………
Όλα αυτά, τα παρα­πά­νω, εμάς τον εχθρό Λαό λίγο μας ενδια­φέ­ρουν. Αυτός οδη­γεί την κούρ­σα στην δική του εξουσία.

Και να είστε βέβαιοι, πως πάντα θα τους χαλά­ει την σού­πα, για το καλό της Εργα­τι­κής Τάξης, της Πατρί­δας, για το καλό της Ανθρωπότητας!!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο