Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Προεκλογικές υποσχέσεις στον αέρα και μαύρο — άσπρο από τον Κ. Μητσοτάκη

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το πρό­γραμ­μα της ΝΔ που εξήγ­γει­λε χθες ο Κ. Μητσο­τά­κης, αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά, ο πρω­θυ­πουρ­γός έκα­νε το “μαύ­ρο” “άσπρο”, εμφα­νί­ζο­ντας τη μεί­ω­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος σαν “αύξη­ση” και τη μιζέ­ρια που φέρ­νει η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη για τον λαό ως “βελ­τί­ω­ση”.

Οι προ­ε­κλο­γι­κές υπο­σχέ­σεις στον αέρα, χωρίς καμία ουσια­στι­κή δέσμευ­ση για αυξή­σεις στους μισθούς, δεν ξεγε­λούν. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι ότι το εργα­τι­κό — λαϊ­κό εισό­δη­μα εξα­νε­μί­ζε­ται στο έδα­φος των αυξή­σε­ων των τιμών σε Ενέρ­γεια, τρό­φι­μα, στέ­γα­ση και σε μια σει­ρά άλλα προ­ϊ­ό­ντα που καλύ­πτουν λαϊ­κές ανά­γκες. Πάνω σ’ αυτό το έδα­φος, οι όποιες υπο­σχέ­σεις για αυξή­σεις δεν θα καλύ­ψουν τις μεγά­λες απώ­λειες ούτε θα δώσουν τη δυνα­τό­τη­τα για αξιο­πρε­πή ζωή με βάση τις ανάγκες.

Παράλ­λη­λα, η επα­να­φο­ρά της δημο­σιο­νο­μι­κής πει­θαρ­χί­ας που απαι­τεί η ΕΕ, τα αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης και ο στό­χος της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης για το επό­με­νο διά­στη­μα, νομο­τε­λεια­κά οδη­γούν σε αυξή­σεις των φόρων για να επι­τευ­χθούν τα “ματω­μέ­να” πλε­ο­νά­σμα­τα, ενώ η νέα οικο­νο­μι­κή κρί­ση φαί­νε­ται να έρχε­ται όλο και πιο κοντά. Όλα αυτά απο­τε­λούν παρά­γο­ντες που θα φέρουν ακό­μα σκλη­ρό­τε­ρα μέτρα, ανε­ξάρ­τη­τα από ποια κυβέρ­νη­ση θα σχη­μα­τι­στεί. Γι’ αυτό χρειά­ζε­ται να είναι δυνα­τός ο λαός και το κίνη­μά του με δυνα­τό το ΚΚΕ».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο