Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Τα χαμόγελα του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ έκα­νε το εξής σχό­λιο για την επί­σκε­ψη του Κυρ. Μητσο­τά­κη στη Θεσσαλονίκη:

«Οι ”ενέ­σεις αισιο­δο­ξί­ας” και τα χαμό­γε­λα του πρω­θυ­πουρ­γού Κ. Μητσο­τά­κη, κατά τη διάρ­κεια των συνα­ντή­σε­ών του στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν τις τερά­στιες ελλεί­ψεις στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας και στην περιο­χή μας, τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν μισθω­τοί και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και οξύ­νο­νται λόγω της κυβερ­νη­τι­κής στή­ρι­ξης των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης. Δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν τα περι­βαλ­λο­ντι­κά εγκλή­μα­τα, τις μεγά­λες ελλεί­ψεις σε έργα και υπο­δο­μές στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή για τις οποί­ες έχουν ευθύ­νη κυβερ­νή­σεις, διοί­κη­ση της Περι­φέ­ρειας και δημο­τι­κές αρχές.

Ταυ­τό­χρο­να, οι εξαγ­γε­λί­ες για άνοιγ­μα των συνό­ρων και του αερο­δρο­μί­ου Μακε­δο­νία στις 15 Ιού­νη, στο όνο­μα της ”επα­νεκ­κί­νη­σης της οικο­νο­μί­ας”, έγι­ναν με το βλέμ­μα της κυβέρ­νη­σης στραμ­μέ­νο στις μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις τόσο στον του­ρι­σμό όσο και στις μετα­φο­ρές και συνο­δεύ­ουν τις αδρές επι­δο­τή­σεις προς το κεφά­λαιο, τις οποί­ες θα πλη­ρώ­σει ο λαός άμε­σα και έμμε­σα. Η ουσια­στι­κή ακύ­ρω­ση των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων δημιουρ­γεί πρό­σθε­τους μεγά­λους κιν­δύ­νους για τη δημό­σια Υγεία.

Είναι κρί­σι­μο σε αυτή τη φάση οι εργα­ζό­με­νοι, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, η νεο­λαία της περιο­χής να βγού­με δυνα­μι­κά στο προ­σκή­νιο, διεκ­δι­κώ­ντας να μην πλη­ρώ­σου­με ξανά την καπι­τα­λι­στι­κή κρί­ση αλλά και όσα μας αξί­ζουν για να ζού­με σύμ­φω­να με τις δυνα­τό­τη­τες του 21ου αιώ­να. Οι εξε­λί­ξεις κάνουν ακό­μη πιο ανα­γκαίο και ρεα­λι­στι­κό το δρό­μο των ριζι­κών αλλα­γών στην οικο­νο­μία και στην κοι­νω­νι­κή οργά­νω­ση, που προ­βάλ­λει μέσα από την παν­δη­μία και τη χρε­ο­κο­πία του συστή­μα­τος σε όλα τα επίπεδα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο