Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Το παραμύθι της “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια διαψεύδεται πλέον και επίσημα»

Για το το συμ­φω­νη­μέ­νο από την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και τους δανει­στές συμπλη­ρω­μα­τι­κό μνη­μό­νιο, που μετα­ξύ άλλων περι­λαμ­βά­νει μεί­ω­ση συντά­ξε­ων από το 2019, πιθα­νή μεί­ω­ση του αφο­ρο­λό­γη­του ορί­ου πριν το 2020, «ματω­μέ­να» πρω­το­γε­νή πλε­ο­νά­σμα­τα του 3,5% του ΑΕΠ και υλο­ποί­η­ση αντι­λαϊ­κών μέτρων για πολ­λά χρό­νια, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκα­νε το ακό­λου­θο σχόλιο:

«Το παρα­μύ­θι της “καθα­ρής εξό­δου” από τα μνη­μό­νια δια­ψεύ­δε­ται πλέ­ον και επί­ση­μα. Αντί για έξο­δο από τα μνη­μό­νια έρχε­ται ένα επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο μνη­μό­νιο με ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα, ενι­σχυ­μέ­νη επο­πτεία, δια­τή­ρη­ση όλων των αντι­λαϊ­κών μέτρων, νέο τσε­κού­ρι σε συντά­ξεις και αφο­ρο­λό­γη­το και συνέ­χι­ση όλων των “μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων” που ζητούν κεφά­λαιο και ΕΕ.

Καθα­ρή έξο­δος από τα μνη­μό­νια, για το λαό σημαί­νει μόνο κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νια­κών νόμων, ανα­πλή­ρω­ση οικο­νο­μι­κών απω­λειών, ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών αναγκών».

Νέες περι­κο­πές στις συντά­ξεις, στο αφο­ρο­λό­γη­το μισθω­τών, αγρο­τών και συντα­ξιού­χων, αλλά και στο ΕΚΑΣ προ­βλέ­πει το επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο μνημόνιο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο