Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Υποκριτική επίκληση του «διεθνούς δικαίου» για να κρυφτεί η πιο ενεργή εμπλοκή

Για υπο­κρι­τι­κή επί­κλη­ση του “διε­θνούς δικαί­ου” για να κρυ­φτούν οι επι­κίν­δυ­νες στο­χεύ­σεις που υπη­ρε­τεί η κοι­νή δήλω­ση Μητσο­τά­κη — Ζελέν­σκι κάνει λόγο σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

Όσο κι αν ο κύριος Μητσο­τά­κης επι­κα­λεί­ται υπο­κρι­τι­κά το “διε­θνές δίκαιο”, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις πραγ­μα­τι­κές στο­χεύ­σεις της κυβέρ­νη­σής του, που είναι η πιο ενερ­γή και βαθιά εμπλο­κή της χώρας μας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία και γενι­κό­τε­ρα στους ΝΑΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς στην περιο­χή. Ουσια­στι­κά, δηλα­δή, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ τρο­φο­δο­τεί εκεί­νους τους παρά­γο­ντες που οδή­γη­σαν τόσο στη σύγκρου­ση ΝΑΤΟ — Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, όσο και στην όξυν­ση των προ­βλη­μά­των στις χώρες των Βαλκανίων.

Αυτές τις επι­κίν­δυ­νες στο­χεύ­σεις υπη­ρε­τεί και η κοι­νή δήλω­ση Μητσο­τά­κη — Ζελέν­σκι που, στη βάση των ΝΑΤΟϊ­κων κατευ­θύν­σε­ων, προ­βλέ­πει την περαι­τέ­ρω απο­στο­λή πολε­μι­κού υλι­κού στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι, την παρο­χή “εγγυ­ή­σε­ων ασφα­λεί­ας”, την έντα­ξη και ενσω­μά­τω­ση της Ουκρα­νί­ας στο ΝΑΤΟ, τη μετα­τρο­πή της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης και άλλων περιο­χών της χώρας σε στρα­τιω­τι­κές — πολε­μι­κές βάσεις, εμπλέ­κο­ντας το λαό σε επι­κίν­δυ­νες περιπέτειες.

Η υπο­κρι­σία στην επί­κλη­ση του διε­θνούς δικαί­ου από τον πρω­θυ­πουρ­γό φαί­νε­ται και από το γεγο­νός ότι στη συνά­ντη­ση που διορ­γά­νω­σε στην Αθή­να παρευ­ρέ­θη­κε και ο εκπρό­σω­πος του Κοσό­βου, ενός κρά­τους — προ­τε­κτο­ρά­του, που απο­τε­λεί προ­ϊ­όν της κατά­φω­ρης παρα­βί­α­σης του “διε­θνούς δικαί­ου”. Επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες, από κοντά και όλες οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις, “κόβουν και ράβουν” το διε­θνές δίκαιο σύμ­φω­να με τα δικά τους συμφέροντα.

Το ποιος θα ωφε­λη­θεί από τις συμ­φω­νί­ες της κυβέρ­νη­σης το απο­κά­λυ­ψε ο ίδιος ο πρω­θυ­πουρ­γός, μιλώ­ντας ουσια­στι­κά και ως “ντί­λερ” τμη­μά­των του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου, που τους προ­ο­ρί­ζει να συμ­με­τέ­χουν στην “ανοι­κο­δό­μη­ση” της Ουκρα­νί­ας και στις ενερ­γεια­κές μπίζ­νες της επό­με­νης ημέ­ρας, σε ένα σκλη­ρό αντα­γω­νι­σμό με άλλα τμή­μα­τα μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων των κρα­τών του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο