Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την σύλ­λη­ψη της Παλαι­στί­νιας Αχέντ Ταμί­μι από τον Ισραη­λι­νό στρα­τό στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας κατα­δι­κά­ζει τη σύλ­λη­ψη από τον ισραη­λι­νό στρα­τό της Άχεντ Ταμί­μι και απαι­τεί την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή της. Η 22χρονη σήμε­ρα Παλαι­στί­νια αγω­νί­στρια έγι­νε σύμ­βο­λο του ηρω­ι­κού αγώ­να του παλαι­στι­νια­κού λαού ενά­ντια στην ισραη­λι­νή κατο­χή, όταν τον γύρο του κόσμου έκα­νε η εικό­να της έφη­βης τότε Άχεντ να χαστου­κί­ζει τους πάνο­πλους Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες, ενώ για τον λόγο αυτό φυλα­κί­στη­κε για 8 μήνες από το ισραη­λι­νό κράτος.

Είναι κατά­πτυ­στη η κατη­γο­ρία του ισραη­λι­νού κρά­τους περί «υπο­κί­νη­σης τρο­μο­κρα­τί­ας» σε βάρος της, την ώρα που το κρά­τος – τρο­μο­κρά­της πνί­γει στο αίμα τον παλαι­στι­νια­κό λαό, έχει μετα­τρέ­ψει τη Λωρί­δα της Γάζας σε νεκρο­τα­φείο παιδιών.

Δυνα­μώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη μας με τον παλαι­στι­νια­κό λαό! Για το δικαί­ω­μά του να παλεύ­ει ενά­ντια στην κατο­χή, να έχει ελεύ­θε­ρη και ανε­ξάρ­τη­τη πατρίδα.

Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για την απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από το μακελειό!

Καμία συμ­με­το­χή στης Γάζας τη σφα­γή! Συνέ­νο­χοι στο έγκλη­μα δε γίνο­νται οι λαοί!».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο