Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθερος μετά την απολογία — κοροϊδία ο 27χρονος φασίστας με το μπιτόνι

Ελεύ­θε­ροι με την επι­βο­λή του περιο­ρι­στι­κού όρου της υπο­χρε­ω­τι­κής εμφά­νι­σης σε αστυ­νο­μι­κό τμή­μα ανά τακτά δια­στή­μα­τα αφέ­θη­καν, μετά τις απο­λο­γί­ες τους στον ανα­κρι­τή, οι ακρο­δε­ξιοί κατη­γο­ρού­με­νοι που είχαν συλ­λη­φθεί την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη μετά τα επει­σό­δια που προ­κά­λε­σαν φασί­στες στον σταθ­μό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

Ανά­με­σά τους και ο 27χρονος που κατα­γρά­φη­κε, σε βίντεο που δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε, να πετά υγρό από μπι­τό­νι σε βαγό­νι στο οποίο υπήρ­χαν επι­βά­τες, φωνά­ζο­ντας “κάψ­τε τους”.

Η δε απο­λο­γία του συνι­στά πρό­κλη­ση. Ο εν λόγω κατη­γο­ρού­με­νος φέρε­ται να υπο­στή­ρι­ξε ότι δεν είχε καμιά σχέ­ση με τους επι­τι­θέ­με­νους, πως έρι­ξε νερό μέσα στο βαγό­νι προ­κει­μέ­νου να κάτσει το νέφος από τους πυρο­σβε­στή­ρες και πως ουδέ­πο­τε φώνα­ξε ο ίδιος την φρά­ση “κάψ­τε τους!”. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα βέβαια είναι ότι ο ίδιος είχε προ­δο­θεί μέρες πριν μέσα από σχε­τι­κό βίντεο στο οποίο κατα­γρά­φε­ται στα social media να κομπά­ζει για τα έκτροπα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο κατη­γο­ρού­με­νος είπε πως την επί­μα­χη στιγ­μή στον σταθ­μό στο Μονα­στη­ρά­κι, όπου βρι­σκό­ταν με έναν φίλο του έτοι­μοι να επι­βι­βα­στούν, άκου­σε με την άφι­ξη του συρ­μού φωνές και σπα­σί­μα­τα. Έτσι απο­μα­κρύν­θη­κε από τον συρ­μό και φόρε­σε το κρά­νος που κρα­τού­σε στο χέρι για να προ­στα­τευ­θεί, καθώς είδε άτο­μα με μαύ­ρα ρού­χα και καλυμ­μέ­να πρό­σω­πα να φωνά­ζουν “θα σας σκο­τώ­σου­με φασί­στες” και να κινού­νται επι­θε­τι­κά προς το μέρος τους πετώ­ντας πέτρες και άλλα.

Σύμ­φω­να με τον 27χρονο, οι επι­τι­θέ­με­νοι «άνοι­ξαν πυρο­σβε­στή­ρες, οι οποί­οι μάλι­στα είχαν και χημι­κά δακρυ­γό­να» και έγι­νε απο­πνι­κτι­κή η ατμό­σφαι­ρα. Τότε, όπως φέρε­ται να είπε «είδα στο φυλά­κιο του σταθ­μάρ­χη στην απο­βά­θρα ότι υπήρ­χε ένα μπι­τό­νι γεμά­το με το νερό που απο­βάλ­λο­νταν από το κλιματιστικό.

Το μόνο που σκέ­φτη­κα τότε ήταν να ρίξω αμέ­σως το νερό μέσα στο βαγό­νι, προ­κει­μέ­νου να κάτσει το νέφος από τους πυρο­σβε­στή­ρες, να σβή­σει ο καπνός, αλλά και να απο­μα­κρύ­νω από εμέ­να τους επι­τι­θέ­με­νους βρέ­χο­ντας τους. Όλα αυτά συνέ­βη­σαν πάρα πολύ γρή­γο­ρα και όλο το περι­στα­τι­κό δεν κρά­τη­σε παρά πάνω από τρία λεπτά, το πιο σημα­ντι­κό όμως είναι ότι εκεί­νη τη στιγ­μή το βαγό­νι είχε αδειά­σει από τον υπό­λοι­πο κόσμο».

Ο 27χρονος φέρε­ται να είπε πως δεν έχει καμία σχέ­ση με οργα­νω­μέ­νες πολι­τι­κές ομά­δες ή κόμ­μα­τα και ότι έχει συλ­λη­φθεί μία φορά στο παρελ­θόν σε ηλι­κία 18 ετών, για ρίψη καπνογόνου.

Ελεύθεροι και οι αντιφασίστες

Νωρί­τε­ρα αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι και χωρίς την επι­βο­λή περιο­ρι­στι­κών όρων οι αντι­φα­σί­στες που συνε­λή­φθη­σαν το βρά­δυ της 1ης Νοεμ­βρί­ου στους σταθ­μούς του ΗΣΑΠ σε Βικτώ­ρια και Μοναστηράκι.

Πρό­κει­ται για 5 αντι­φα­σί­στριες που διώ­κο­νται σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος για το περι­στα­τι­κό στον ΗΣΑΠ Μονα­στη­ρα­κί­ου, παρά το γεγο­νός πως η επί­θε­ση έγι­νε από τάγ­μα εφό­δου της Propatria και οι ίδιες βρέ­θη­καν στο σημείο για να προ­σφέ­ρουν πρώ­τες βοή­θειες σε τραυματίες.

Δυο ακό­μη αντι­φα­σί­στες που συνε­λή­φθη­σαν στον σταθ­μό Βικτώ­ρια αφέ­θη­καν επί­σης ελεύ­θε­ροι και αντι­με­τω­πί­ζουν πλημ­με­λη­μα­τι­κές κατηγορίες.

Πηγή: efsyn.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο