Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικοινωνία Μητσοτάκη — Μπλίνκεν: Απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος — δολοφόνο του Ισραήλ

Ευκαι­ρία να επα­να­βε­βαιώ­σει την πλή­ρη ταύ­τι­σή της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ, αλλά και την πρό­θε­ση ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρης εμπλο­κής στα αιμα­το­βαμ­μέ­να αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια είχε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, κατά την τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία που είχε με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, Άντ. Μπλίν­κεν, ο οποί­ος περιο­δεύ­ει στην περιο­χή της Μέσης Ανατολής.

Κατά τη διάρ­κεια της επι­κοι­νω­νί­ας του Κ. Μητσο­τά­κη, με τον Αντ. Μπλίν­κεν, ο πρω­θυ­πουρ­γός επα­νέ­λα­βε την θέση της κυβέρ­νη­σης υπέρ του «δικαιώ­μα­τος στην αυτο­ά­μυ­να» που έχει το Ισρα­ήλ, σπεύ­δο­ντας να κατα­δι­κά­σει και πάλι την «τρο­μο­κρα­τία της Χαμάς».

Σε ένα ρεσι­τάλ υπο­κρι­σί­ας, ο Κυρ. Μητσο­τά­κης, σύμ­φω­να με τα όσα διαρ­ρέ­ει το Μαξί­μου, εξέ­φρα­σε την «αυξα­νό­με­νη ανη­συ­χία του για την προ­στα­σία των αμά­χων στη Λωρί­δα της Γάζας» και «τόνι­σε ότι είναι ανα­γκαίο να υπάρ­ξoυν ανθρω­πι­στι­κές παύ­σεις και συνε­χής ροή ανα­γκαί­ας ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας προς τη Λωρί­δα της Γάζας». Ωστό­σο, μόλις πρό­σφα­τα, η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση απεί­χε απ’ την ψηφο­φο­ρία του ψηφί­σμα­τος του ΟΗΕ που ζητού­σε την άμε­ση κατά­παυ­ση του πυρός και την ανθρω­πι­στι­κή εκε­χει­ρία στη Γάζα.

Πηγή: 902.gr

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο