Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινή δήλωση υποψήφιων «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας: Να τους «πνίξει» η δίκαιη οργή, με αλληλεγγύη, διεκδίκηση και ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Η οργή και η αγα­νά­κτη­ση για τις μεγά­λες κατα­στρο­φές στις πόλεις και τα χωριά μας δεν πρέ­πει να μεί­νει βου­βή, δεν πρέ­πει να δώσει συγ­χω­ρο­χάρ­τι στους εκλε­κτούς της κυβέρ­νη­σης και των κομ­μά­των που μας έχουν οδη­γή­σει ως εδώ», τονί­ζουν σε κοι­νή τους δήλω­ση ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Θεσ­σα­λί­ας Τάσος Τσια­πλές και οι υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι σε όλη τη Θεσ­σα­λία με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρουν:

«Κυβέρ­νη­ση, περι­φε­ρεια­κή αρχή, δημο­τι­κές αρχές, οι συν­δυα­σμοί των κομ­μά­των που κυβέρ­νη­σαν τη χώρα τρέ­μουν τον οργα­νω­μέ­νο λαό, που παλεύ­ει να στα­θεί στα πόδια του και διεκ­δι­κεί να παρα­μεί­νει στον τόπο του.

Με εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα και παγί­δες που στή­νουν στον λαό, προ­σπα­θούν να μην εκφρα­στεί στην κάλ­πη των τοπι­κών εκλο­γών η οργή και ο θυμός απέ­να­ντί τους.

Ανά­με­σα στις παγί­δες που στή­νουν στον λαό είναι και η παγί­δα της απο­χής, η οποία απο­δε­δειγ­μέ­να είναι μια αδιέ­ξο­δη, άσφαι­ρη επιλογή.

- Καμία απο­χή δεν εμπό­δι­σε να ψηφί­ζο­νται στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο τα τεχνι­κά προ­γράμ­μα­τα που προ­βλέ­πουν ψίχου­λα για αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα.

- Καμιά απο­χή δεν οργά­νω­σε αγώ­να για το εισό­δη­μα, για την προ­στα­σία της ζωής και του περι­βάλ­λο­ντος, απέ­να­ντι σε φυσι­κές κατα­στρο­φές, για τα μεγά­λα μέτω­πα των λαϊ­κών αναγκών.

Δεν απέ­χου­με. Κατα­δι­κά­ζου­με την πολι­τι­κή που έπνι­ξε τον θεσ­σα­λι­κό κάμπο και που “πνί­γει” καθη­με­ρι­νά τις ζωές μας.

Το μόνο που υπο­λο­γί­ζουν, το μόνο που φοβού­νται είναι τη δρά­ση και την ψήφο που τους βάζει στο στό­χα­στρο, που δίνει το σήμα της διεκ­δί­κη­σης για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας.

Απευ­θυ­νό­μα­στε σε όσους είδαν να χάνο­νται κάτω από τις λάσπες οι κόποι μιας ζωής, σε όσους ανη­συ­χούν για το πώς θα παρα­μεί­νουν στον τόπο τους και λέμε καθαρά:

Η οργή και η αγα­νά­κτη­ση για τις μεγά­λες κατα­στρο­φές στις πόλεις και τα χωριά μας δεν πρέ­πει να μεί­νει βου­βή, δεν πρέ­πει να δώσει συγ­χω­ρο­χάρ­τι στους εκλε­κτούς της κυβέρ­νη­σης και των κομ­μά­των που μας έχουν οδη­γή­σει ως εδώ.

  • Δεν απέ­χου­με από τον αγώ­να για τις ανά­γκες των πολλών.
  • Κατα­δι­κά­ζου­με την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή του κέρδους.
  • Μπαί­νου­με μπρο­στά για τη διεκ­δί­κη­ση έργων για την προ­στα­σία της ζωής του λαού.

Ψηφί­ζου­με τους δοκι­μα­σμέ­νους αγω­νι­στές υπο­ψη­φί­ους με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ. Αυτούς που σε κάθε δύσκο­λη στιγ­μή για τον λαό είναι στην πρώ­τη γραμ­μή της μάχης και της αλλη­λεγ­γύ­ης, για τις πραγ­μα­τι­κές λύσεις που έχου­με ανάγκη.

Για να έχου­με την επό­με­νη μέρα περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους — στή­ριγ­μα για τα συμ­φέ­ρο­ντά μας απέ­να­ντι στην ενιαία αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή κρά­τους και κυβερ­νή­σε­ων, που εξει­δι­κεύ­ε­ται σε δήμους και Περι­φέ­ρεια. Να μην έχουν στη­ρίγ­μα­τα οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι που για τα κέρ­δη τους θυσιά­ζο­νται οι ζωές των πολλών.

Για να εκφρά­ζο­νται, να στη­ρί­ζο­νται μέσα στο Περι­φε­ρεια­κό και στα Δημο­τι­κά Συμ­βού­λια, οι διεκ­δι­κή­σεις και οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, της νεο­λαί­ας, των γυναι­κών, των συνταξιούχων.

Πιο πολ­λοί εκλεγ­μέ­νοι κομ­μου­νι­στές και αγω­νι­στές της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στους δήμους και στην Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας σημαί­νει πιο δυνα­τός ο αγώ­νας για τη ζωή των πολ­λών, πιο δυνα­τός ο ίδιος ο λαός!

Δεν θα αφή­σου­με τη ζωή μας στα χέρια τους! Παίρ­νου­με ΕΜΕΙΣ τη ζωή μας στα χέρια μας».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο