Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει την δυναμική να σταθεί απέναντι στην πολιτική Μπακογιάννη

Κάλε­σμα στους δημό­τες της Αθή­νας, ανε­ξάρ­τη­τα από το τι ψήφι­σαν στις τελευ­ταί­ες εκλο­γές, να σκε­φτούν «να το πάμε αλλιώς» και από ένας δήμος των ξενο­δό­χων, της βρα­χυ­χρό­νιας μίσθω­σης, των εργο­λά­βων και των εται­ρειών, να γίνει δήμος που ασχο­λεί­ται πρώ­τα με την καθη­με­ρι­νό­τη­τα του δημό­τη, απηύ­θυ­νε ο Νίκος Σοφια­νός, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέ­ντευ­ξή του στο «Open», το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε, η διοί­κη­ση Μπα­κο­γιάν­νη μαζί με τις παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, δού­λε­ψαν μαζί για τον «Μεγά­λο Περί­πα­το», τη διπλή ανά­πλα­ση του μπε­τόν στον Βοτα­νι­κό και τη μετα­τρο­πή της πόλης σε «πρό­τυ­πη τουριστική».

Το ερώ­τη­μα που τίθε­ται στις δημο­τι­κές εκλο­γές είναι αν θα μπουν ως προ­τε­ραιό­τη­τα η καθη­με­ρι­νό­τη­τα του πολί­τη, τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα της οικο­γέ­νειας και η κοι­νω­νι­κή πολι­τι­κή, και μέσα σε αυτό το πλαί­σιο να είναι η πόλη ελκτι­κή για τους επι­σκέ­πτες ή αν θα σκορ­πιού­νται εκα­τομ­μύ­ρια για μια πόλη-του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν, όπου θα παρα­μέ­νει απλη­σί­α­στο όνει­ρο να νοι­κιά­σεις σπί­τι στην Αθήνα.

Ο Ν. Σοφια­νός εξή­γη­σε ότι υπάρ­χουν 12.500 σπί­τια βρα­χυ­χρό­νιας μίσθω­σης που δεν απο­δί­δουν τίπο­τα στον δήμο, ενώ επί­σης ο δήμος δεν εισπράτ­τει το τέλος των ξενο­δό­χων. Δεν γίνε­ται, επι­σή­μα­νε, η σουί­τα στο «Μεγά­λη Βρε­τα­νία» να φορο­λο­γεί­ται όσο ένα δια­μέ­ρι­σμα στα Πατήσια.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι στις εκλο­γές συγκρού­ο­νται δύο πολι­τι­κά σχέ­δια και πώς η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» έχει την δυνα­τό­τη­τα και την δυνα­μι­κή να στα­θεί απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή Μπακογιάννη.

Ακό­μα υπο­γράμ­μι­σε ότι η Αθή­να χρειά­ζε­ται νέο τεχνι­κό πρό­γραμ­μα που θα ανα­και­νί­σει σχο­λεία, θα φτιά­ξει και­νούρ­για όπου χρειά­ζο­νται, θα φτιά­ξει αγω­γούς ομβρί­ων που δεν υπάρ­χουν στην Αθήνα.

Σχε­τι­κά με τις εξε­λί­ξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Σοφια­νός τόνι­σε ότι έχει μπου­χτί­σει ο κόσμος με το lifestyle και την απου­σία ουσια­στι­κής πολι­τι­κής. Και πρό­σθε­σε ότι στα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» συμ­με­τέ­χουν και άνθρω­ποι που έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ απευ­θύ­νει ανοι­χτό κάλε­σμα, καθώς για πολ­λούς ξεχεί­λι­σε το ποτή­ρι, που όμως γέμι­ζε από χρό­νια ενσω­μά­τω­σης και τόνι­σε ότι δεν πρέ­πει να χαθεί κανέ­νας άνθρω­πος που αγω­νιά, που έχει ριζο­σπα­στι­κή σκέ­ψη. «Όχι στην ηττο­πά­θεια, όχι στην απο­στρά­τευ­ση, μαζί να παλέ­ψου­με», είπε κλείνοντας.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο