Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

Αναρ­τή­θη­καν την Πέμ­πτη 29 Ιου­νί­ου 2023, οι ορι­στι­κοί πίνα­κες δικαιού­χων-ωφε­λου­μέ­νων και απο­κλειο­μέ­νων του προ­γράμ­μα­τος κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού 2023–2024 της Δημό­σιας Υπη­ρε­σί­ας Απα­σχό­λη­σης (ΔΥΠΑ) στον ιστό­το­πο www.dypa.gov.gr.

Οι ορι­στι­κοί πίνα­κες δικαιού­χων αφο­ρούν σε 300.000 επι­τα­γές κοι­νω­νι­κού τουρισμού.

Για πρώ­τη φορά, το πρό­γραμ­μα κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού θα «τρέ­ξει» έναν μήνα νωρί­τε­ρα, από την 1η Ιου­λί­ου 2023 έως τις 30 Ιου­νί­ου 2024.

Η επι­τα­γή (voucher) είναι ένας μονα­δι­κός αριθ­μός για κάθε δικαιού­χο και κάθε ωφε­λού­με­νο ξεχωριστά.

Κατά την άφι­ξή τους στο του­ρι­στι­κό κατά­λυ­μα, οι πάρο­χοι ενερ­γο­ποιούν τις επι­τα­γές, μέσω ηλε­κτρο­νι­κών υπη­ρε­σιών (e- services) της ΔΥΠΑ.

Οι δικαιού­χοι-ωφε­λού­με­νοι μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν έως έξι δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις σε κατά­λυ­μα που επι­λέ­γουν από το μητρώο παρό­χων, κατό­πιν απευ­θεί­ας συνεν­νό­η­σής τους με τον πάρο­χο, με μικρή ιδιω­τι­κή συμμετοχή.

Σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν έως 10 δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις με μηδε­νι­κή ιδιω­τι­κή συμ­με­το­χή, ενώ στους δήμους Ιστιαί­ας- Αιδη­ψού και Μαντου­δί­ου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν έως 12 δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις εντε­λώς δωρεάν.

Οι τιμές επι­δό­τη­σης παρα­μέ­νουν αυξη­μέ­νες κατά 20% για τον μήνα αιχ­μής Αύγου­στο, όπως και πέρυ­σι, ενώ, για πρώ­τη φορά, προ­σαυ­ξά­νο­νται κατά 20% και κατά τις περιό­δους των Χρι­στου­γέν­νων (15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (26/04/2024 έως 12/05/2024).

Η αύξη­ση ισχύ­ει για όλο τον χρό­νο για τα κατα­λύ­μα­τα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη δια­μο­νή σε κατα­λύ­μα­τα, επι­δο­τού­νται και ακτο­πλοϊ­κά εισιτήρια.

Η συμ­με­το­χή των δικαιού­χων ανέρ­χε­ται σε 25% και των πολυ­τέ­κνων σε 20%.

Για τα άτο­μα με ανα­πη­ρία, τα ακτο­πλοϊ­κά εισι­τή­ρια δια­τί­θε­νται δωρεάν.

Για τις ακτο­πλοϊ­κές μετα­κι­νή­σεις, οι δικαιού­χοι-ωφε­λού­με­νοι εκτυ­πώ­νουν από τις ηλε­κτρο­νι­κές υπη­ρε­σί­ες (e‑services) της ΔΥΠΑ την επι­τα­γή κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού ακτο­πλοϊ­κής μετα­κί­νη­σης και προ­σέρ­χο­νται στα ταξι­διω­τι­κά γρα­φεία ή πρα­κτο­ρεία έκδο­σης εισι­τη­ρί­ων ή εκδο­τή­ρια ηλε­κτρο­νι­κών εισι­τη­ρί­ων των παρό­χων, επι­δει­κνύ­ουν την εκτυ­πω­μέ­νη επι­τα­γή τους και ζητούν την έκδο­ση ακτο­πλοϊ­κού «εισι­τη­ρί­ου κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού» της κατη­γο­ρί­ας στην οποία εντάσσονται.

Επι­ση­μαί­νε­ται πως για καμία κατη­γο­ρία δεν απαι­τεί­ται η προ­σκό­μι­ση δικαιο­λο­γη­τι­κών, εκτός της κατη­γο­ρί­ας πολυτέκνων.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, η ΔΥΠΑ δεν εμπλέ­κε­ται στη δια­δι­κα­σία έκδο­σης ακτο­πλοϊ­κού «εισι­τη­ρί­ου κοι­νω­νι­κού τουρισμού».

Μέσω δια­δι­κτυα­κής υπη­ρε­σί­ας (web service), εκδί­δε­ται το εισι­τή­ριο και ενερ­γο­ποιεί­ται η επι­τα­γή κοι­νω­νι­κού του­ρι­σμού ακτο­πλοϊ­κής μετα­κί­νη­σης για τη μετά­βα­ση και την επιστροφή.

Η ακτο­πλοϊ­κή μετα­κί­νη­ση επι­τρέ­πε­ται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επι­λεγ­μέ­νου του­ρι­στι­κού καταλύματος.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι δικαιού­χοι του περυ­σι­νού προ­γράμ­μα­τος που δεν έχουν ενερ­γο­ποι­ή­σει ακό­μα τις επι­τα­γές, μπο­ρούν να κάνουν δια­κο­πές, μέχρι τις 31 Ιου­λί­ου 2023.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να επι­σκε­φτούν την ηλε­κτρο­νι­κή διεύ­θυν­ση https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο