Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: 38 Νέα Κρούσματα — 228 συνολικά

Στα 228 ανέρ­χο­νται πλέ­ον τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα του κορω­νοϊ­ού στην Ελλά­δα, αφού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο επι­βε­βαιώ­θη­καν 38 νέα κρούσματα.

Οπως έκα­νε γνω­στό ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας για τον κορω­νο­ϊό, λοι­μω­ξιο­λό­γος Σωτή­ρης Τσιό­δρας, πέντε ασθε­νείς νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι, ενώ συνο­λι­κά 57 ασθε­νείς νοσηλεύονται.

Σημειώ­νε­ται ότι σύμ­φω­να με τη χθε­σι­νή ενη­μέ­ρω­ση του κ.Τσιόδρα τα «ορφα­νά« κρού­σμα­τα ήταν 11, εκ των οποί­ων τα 9 στην Αθή­να. Σήμε­ρα, τα κρού­σμα­τα αυτής της κατη­γο­ρί­ας διπλα­σιά­σθη­καν και τα περισ­σό­τε­ρα εντο­πί­ζο­νται και πάλι στην Αθή­να. Όπως είπε μάλι­στα, ο κ.Τσιόδρας η αύξη­ση των «ορφα­νών» κρου­σμά­των είναι αυτό που τον ανη­συ­χεί περισ­σό­τε­ρο, αφού κάθε ένα «ορφα­νό» μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει μια εστία διά­δο­σης του κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιό­δρας ενη­μέ­ρω­σε ότι συστή­νο­νται αυστη­ρά εργα­στη­ρια­κά κρι­τή­ρια, συνε­πώς δεν συστή­νε­ται εργα­στη­ρια­κός έλεγ­χος στα δημό­σια νοσο­κο­μεία σε ασυμ­πτω­μα­τι­κούς πολί­τες ή σε πολί­τες με ήπια συμ­πτώ­μα­τα που θα πρέ­πει να μένουν στο σπί­τι τους.

Απηύ­θυ­νε επί­σης έκκλη­ση στους πολί­τες να κάνουν ό,τι είναι δυνα­τόν για να μην παρα­τη­ρη­θούν ξανά συν­θή­κες συγ­χρω­τι­σμού σαν αυτές που εμφα­νί­στη­καν σήμε­ρα στα σουπερμάρκετ.

3 Νεκροί

Και τρί­τος ασθε­νής που νοση­λευό­ταν με κορω­νο­ϊό κατέ­λη­ξε σήμε­ρα, με λίγη ώρα δια­φο­ρά από τον 90χρονο με κατα­γω­γή από την Πτολεμαΐδα.

Ο τρί­τος νεκρός της Ελλά­δας, ήταν άνδρας 67 ετών, με υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα, ο οποί­ος εισή­χθη στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Ζακύν­θου στις 12 Μαρ­τί­ου και από τότε νοση­λευό­ταν δια­σω­λη­νο­μέ­νος στην ειδι­κή μονά­δα απομόνωσης.

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέ­ρες είχε συνο­δεύ­σει συγ­γε­νι­κό του πρό­σω­πο, που νοση­λευό­ταν στο πανε­πι­στη­μια­κό νοσο­κο­μείο του Ρίου. Αμέ­σως μετά ο άτυ­χος άντρας άρχι­σε να εμφα­νί­ζει συμ­πτώ­μα­τα του ιού.

Κατέ­λη­ξε 90χρονος από την Πτολεμαΐδα

Μετά τον 66χρονο από την Αμα­λιά­δα που κατέ­λη­ξε στο Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο του Ρίου, την Πέμ­πτη, ακό­μα ένας ασθε­νής έχα­σε τη μάχη αφού βρέ­θη­κε θετι­κός στον κορωνοϊό.

Πρό­κει­ται για άνδρα ηλι­κί­ας 90 ετών, ο οποί­ος δια­γνώ­στη­κε θετι­κός στον ιό την Τετάρ­τη 11 Μαρ­τί­ου και εισή­χθη με πνευ­μο­νία στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Πτολεμαΐδας.

Σημειώ­νε­ται ότι στο ίδιο νοσο­κο­μείο νοση­λεύ­ο­νται ακό­μα δύο συγ­γε­νείς του 90χρονου, επί­σης φορείς του κορωνοϊού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο