Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: 52 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Κίνα — Η Νότια Κορέα η δεύτερη μεγαλύτερη εστία

Οι κινε­ζι­κές υγειο­νο­μι­κές αρχές κατέ­γρα­ψαν χθες Τρί­τη 52 νέους θανά­τους εξαι­τί­ας της επι­δη­μί­ας πνευ­μο­νί­ας που έχει προ­κα­λέ­σει ο κορο­ναϊ­ός ο οποί­ος εμφα­νί­στη­κε στο κεντρι­κό τμή­μα της χώρας τον Δεκέμ­βριο, με τον απο­λο­γι­σμό να είναι ο χαμη­λό­τε­ρος των τελευ­ταί­ων τριών εβδο­μά­δων, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγείας.

Εξάλ­λου κατα­γρά­φη­καν 406 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα του COVID-19 στην ηπει­ρω­τι­κή Κίνα, πλην των αυτό­νο­μων περιο­χών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ως τα μεσά­νυ­χτα της Τρίτης.

Ο συνο­λι­κός απο­λο­γι­σμός των θανά­των εξαι­τί­ας της επι­δη­μί­ας ανήλ­θε έτσι σε 2.715 ως τα μεσά­νυ­χτα της 25ης Φεβρουα­ρί­ου, ενώ το σύνο­λο των κρου­σμά­των έφθα­σε τα 78.064.

Όλοι οι νέοι θάνα­τοι κατα­γρά­φη­καν στην επαρ­χία Χου­μπέι, επί­κε­ντρο της κρί­σης. Από τα νέα κρού­σμα­τα, στην επαρ­χία κατα­γρά­φη­καν τα 401. Τα σύνο­λα στη Χου­μπέι ανέρ­χο­νται σε 2.615 νεκρούς εξαι­τί­ας της επι­δη­μί­ας και 65.187 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα του ιού.

Ακό­μη, η Εθνι­κή Επι­τρο­πή (το υπουρ­γείο) Υγεί­ας της Κίνας ανέ­φε­ρε ότι 2.422 άνθρω­ποι απο­θε­ρα­πεύ­τη­καν και βρή­καν από τα νοσο­κο­μεία χθες, με το σύνο­λό τους να φθά­νει τους 29.745.

Δύο νέα κρούσματα στο Κουβέιτ, 11 οι ασθενείς στο εμιράτο

Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές του Κου­βέιτ ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ότι κατέ­γρα­ψαν άλλα δύο κρού­σμα­τα του κορο­ναϊ­ού ο οποί­ος έχει προ­κα­λέ­σει επι­δη­μία πνευ­μο­νί­ας αφό­του εμφα­νί­στη­κε για πρώ­τη φορά τον Δεκέμ­βριο στην κεντρι­κή Κίνα, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι πρό­κει­ται για ανθρώ­πους που επέ­στρε­ψαν στο εμι­ρά­το από το Ιράν.

Τα νέα κρού­σμα­τα αυξά­νουν το σύνο­λο των ανθρώ­πων που έχουν μολυν­θεί από τον COVID-19 στο Κου­βέιτ σε 11, σύμ­φω­να με δελ­τίο Τύπου που δημο­σιο­ποί­η­σε το υπουρ­γείο Υγείας.

Τουλάχιστον ένας νέος θάνατος, 169 νέα κρούσματα  στη Νότια Κορέα

Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές της Νότιας Κορέ­ας ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ότι κατέ­γρα­ψαν άλλον έναν θάνα­το, τον ενδέ­κα­το στη χώρα, καθώς και 169 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα του κορο­ναϊ­ού, με το σύνο­λο των ανθρώ­πων που μολύν­θη­καν να ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε του­λά­χι­στον 1.146.

Ο αριθ­μός των κρου­σμά­των ανα­μέ­νε­ται να αυξη­θεί περαι­τέ­ρω, καθώς οι αρχές πολ­λα­πλα­σιά­ζουν τις εξε­τά­σεις σε πολί­τες που υπάρ­χουν φόβοι πως ενδέ­χε­ται να ήλθαν σε επα­φή με φορείς του COVID-19.

Από τα νέα κρού­σμα­τα που επα­λη­θεύ­τη­καν χθες Τρί­τη, τα 134 εντο­πί­στη­καν στην πόλη Ντέ­γκου, όπου έχει την έδρα της μια χρι­στια­νι­κή αίρε­ση που συν­δέ­ε­ται με την εξά­πλω­ση του ιού στη χώρα, σύμ­φω­να με τα Κορε­α­τι­κά Κέντρα Ελέγ­χου και Πρό­λη­ψης Ασθε­νειών (KCDC). Οι περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι που οι αρχές σκο­πεύ­ουν να υπο­βάλ­λουν σε ιατρι­κές εξε­τά­σεις είναι πιστοί της συγκε­κρι­μέ­νης εκκλη­σια­στι­κής οργά­νω­σης, που δια­βε­βαί­ω­σε ότι θα συνερ­γα­στεί με προ­ϋ­πό­θε­ση την προ­στα­σία των προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων τους.

Η δύνα­μη του στρα­τού των ΗΠΑ που είναι ανε­πτυγ­μέ­νη στη Νότια Κορέα ανα­κοί­νω­σε εξάλ­λου το πρώ­το κρού­σμα του κορο­ναϊ­ού στις τάξεις της. Πρό­κει­ται για 23χρονο στρα­τιώ­τη ο οποί­ος σταθ­μεύ­ει στο στρα­τό­πε­δο Κάρολ, περί­που 20 χιλιό­με­τρα από τη Ντέ­γκου. Στη συγκε­κρι­μέ­νη πόλη εντο­πί­ζε­ται το 90% των κρου­σμά­των στη χώρα.

Η Νότια Κορέα μετα­τρά­πη­κε εδώ και λίγο και­ρό στη δεύ­τε­ρη μεγα­λύ­τε­ρη εστία του COVID-19 - ο οποί­ος εμφα­νί­στη­κε τον Δεκέμ­βριο στην πόλη Ουχάν, στην επαρ­χία Χου­μπέι της κεντρι­κής Κίνας — παγκοσμίως.

Τα KCDC διευ­κρί­νι­σαν ότι ο 11ος θάνα­τος ήταν αυτός ενός τρια­ντά­ρη από τη Μογ­γο­λία, ο οποί­ος έγι­νε ο πρώ­τος ξένος που πέθα­νε στη Νότια Κορέα εξαι­τί­ας της επι­δη­μί­ας πνευ­μο­νί­ας που έχει προ­κα­λέ­σει ο κοροναϊός.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Joongang Ilbo, έγι­νε γνω­στό σήμε­ρα Τετάρ­τη ότι αναφέρ­θη­κε άλλος ένας — ο δωδέ­κα­τος — θάνα­τος ασθε­νούς, που πάντως δεν έχει ανα­κοι­νω­θεί επίσημα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο