Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: 79 οι νεκροί στην Ιταλία , 2.263 τα κρούσματα — Πρώτος θάνατος στην Ισπανία

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία στοι­χεία των ιτα­λι­κών αρχών τα κρού­σμα­τα του κορο­ναϊ­ού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 79, ενώ οι ασθε­νείς που έγι­ναν καλά είναι 170.

Σε νοσο­κο­μείο της Πάδο­βας, στην περι­φέ­ρεια Βένε­το, ένας χει­ρούρ­γος προ­έ­κυ­ψε θετι­κός στον ιό, όπως και ένα νεο­γέν­νη­το κορι­τσά­κι στο Μπέρ­γκα­μο της Λομβαρδίας.

Οι ειδι­κοί δηλώ­νουν ότι στην αρχή της επό­με­νης εβδο­μά­δας ευελ­πι­στούν να αρχί­σει να μειώ­νε­ται η διά­δο­ση του κορο­ναϊ­ού και ότι θεω­ρούν βασι­κής σημα­σί­ας να τηρεί­ται, στα καφέ μπάρ, η από­στα­ση ενός μέτρου μετα­ξύ των πελατών.

Σε ό,τι αφο­ρά την κόκ­κι­νη ζώνη της Λομ­βαρ­δί­ας στην οποία βρί­σκο­νται σε απο­μό­νω­ση τέσ­σε­ρις για­τροί στους οποί­ος μετα­δό­θη­κε ο ιός ενώ εργά­ζο­νταν, προς το παρόν εστά­λη για να τους αντι­κα­τα­στή­σει μόνον ένας συνά­δελ­φός τους.

Λόγω της κατά­στα­σης εκτά­κτου ανά­γκης, δε, απο­φα­σί­σθη­κε και η ανα­βο­λή, κατά δυο μήνες, του ιτα­λι­κού φεστι­βάλ κρα­σιού Vinitaly.

Πρώτος θάνατος στην Ισπανία από κοροναϊό

Ένας άνδρας στην ισπα­νι­κή επαρ­χία Βαλέν­θια πέθα­νε εξαι­τί­ας του κορο­ναϊ­ού, σημα­το­δο­τώ­ντας τον πρώ­το θάνα­το στη χώρα μετά το ξέσπα­σμα του ιού, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα μία τοπι­κή αξιω­μα­τού­χος υγείας.

Η νεκρο­ψία έδει­ξε ότι ο άνδρας, ο οποί­ος πέθα­νε στις 13 Φεβρουα­ρί­ου, έχα­σε τη ζωή του εξαι­τί­ας του Covid-19, δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου η επι­κε­φα­λής των υγειο­νο­μι­κών αρχών της επαρ­χί­ας, η Άνα Μπαρθέλο.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο