Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: 23 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Είκο­σι τρία νέα εργα­στη­ρια­κά επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα κορο­νοιού στη χώρα ανα­κοί­νω­σε ο ΕΟΔΥ. Ως προς την προ­έ­λευ­ση των κρου­σμά­των, αυτά εντοπίστηκαν:

2 στην Παρα­μυ­θιά, 6 στην Καστο­ριά, 1 στην Αθή­να, 3 στη Σύρο και σε εργα­ζό­με­νους στα Ναυ­πη­γεία, 8 «εισα­γό­με­να» από πτή­σεις εξω­τε­ρι­κού και 3 «εισα­γό­με­να» από πρό­σφυ­γες στη Λέσβο.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των ανέρ­χε­ται σε 3.366 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή + 0.7%) εκ των οποί­ων 55.0% άνδρες.

Από το σύνο­λο των 3.366 κρου­σμά­των, 753 (22.4%) θεω­ρού­νται σχε­τι­ζό­με­να με ταξί­δι από το εξω­τε­ρι­κό, 1.873 (55.6%) είναι σχε­τι­ζό­με­να με ήδη γνω­στό κρού­σμα και τα υπό­λοι­πα δεν σχε­τί­ζο­νται, ούτε με ταξί­δι, ούτε με άλλο γνω­στό κρού­σμα ή είναι ακό­μα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει κατα­γρα­φεί κανέ­νας νέος θάνα­τος ασθε­νούς με COVID-19, ενώ από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας έχουν κατα­γρα­φεί συνο­λι­κά 191 θάνα­τοι. Η μέση ηλι­κία των ασθε­νών που απε­βί­ω­σαν είναι 76 έτη. Ο αριθ­μός των ασθε­νών που νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο