Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Καταγγέλλει δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Σε μια σημα­ντι­κή ανα­κοί­νω­ση — καταγ­γε­λία προ­χώ­ρη­σε το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Κού­βας τη Δευ­τέ­ρα, απο­κα­λύ­πτο­ντας και καταγ­γέλ­λο­ντας δίκτυο που λει­τουρ­γεί από τη Ρωσία και επι­χει­ρεί να στρα­το­λο­γή­σει Κου­βα­νούς πολί­τες ως μισθο­φό­ρους στον πόλε­μο στην Ουκρανία.

Οπως επι­ση­μαί­νει η ανα­κοί­νω­ση, «το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών εντό­πι­σε και εργά­ζε­ται για την εξου­δε­τέ­ρω­ση και την εξάρ­θρω­ση ενός δικτύ­ου εμπο­ρί­ας ανθρώ­πων που λει­τουρ­γεί από τη Ρωσία για να ενσω­μα­τώ­σει Κου­βα­νούς πολί­τες που ζουν εκεί, ακό­μα και ορι­σμέ­νους από την Κού­βα, σε στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις που συμ­με­τέ­χουν σε πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρα­νία. Από­πει­ρες αυτού του χαρα­κτή­ρα έχουν εξου­δε­τε­ρω­θεί και έχουν κινη­θεί ποι­νι­κές δια­δι­κα­σί­ες ενα­ντί­ον ατό­μων που εμπλέ­κο­νται σε αυτές τις δραστηριότητες».

Και η ανα­κοί­νω­ση συνε­χί­ζει: «Οι εχθροί της Κού­βας προ­ω­θούν παρα­ποι­η­μέ­νες πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­διώ­κουν να αμαυ­ρώ­σουν την εικό­να της χώρας και να την παρου­σιά­σουν ως συνερ­γό σε αυτές τις ενέρ­γειες, τις οποί­ες απορ­ρί­πτου­με κατηγορηματικά.

Η Κού­βα έχει μια στα­θε­ρή και ξεκά­θα­ρη ιστο­ρι­κή θέση κατά των μισθο­φο­ρι­κών δυνά­με­ων και δια­δρα­μα­τί­ζει ενερ­γό ρόλο στον ΟΗΕ για την απο­κή­ρυ­ξη αυτής της πρα­κτι­κής, έχο­ντας πάρει πολ­λές πρω­το­βου­λί­ες που εγκρί­θη­καν σε αυτό το φόρουμ.

Η Κού­βα δεν είναι μέρος του πολέ­μου στην Ουκρα­νία. Ενερ­γεί και θα ενερ­γεί πάντα δυνα­μι­κά ενα­ντί­ον οποιου­δή­πο­τε, από την εθνι­κή επι­κρά­τεια, συμ­με­τέ­χει σε οποια­δή­πο­τε μορ­φή εμπο­ρί­ας ανθρώ­πων με σκο­πό τη στρα­το­λό­γη­ση ή την έντα­ξη Κου­βα­νών πολι­τών σε μισθο­φο­ρι­κές δυνά­μεις και τη χρή­ση όπλων ενα­ντί­ον οποιασ­δή­πο­τε χώρας».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο