Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Αττικής ΚΚΕ: Κατάθεσε λουλούδια στο σημείο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη

Με την συμπλή­ρω­ση σήμε­ρα 70 χρό­νων από την εκτέ­λε­ση του Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη και των συντρό­φων του Ηλία Αργυ­ριά­δη, Νίκο Καλού­με­νο και Δημή­τρη Μπά­τση, η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ, τιμώ­ντας στο πρό­σω­πο του και τους χιλιά­δες κομ­μου­νι­στές που βασα­νί­στη­καν και εκτε­λέ­στη­καν για τα ιδα­νι­κά του Κόμ­μα­τος, της εργα­τι­κής τάξης και του λαού μας, κατέ­θε­σε το πρωί της Τετάρ­της, λου­λού­δια στο μνη­μείο που έχει στη­θεί στο σημείο της εκτέ­λε­σης στο Πάρ­κο Γουδή.

Την κατά­θε­ση έκα­νε ο Θοδω­ρής Χιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΟ Αττι­κής. Μετά την κατά­θε­ση του ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Το Νίκο Μπε­λο­γιάν­νη όπως και τους χιλιά­δες ήρω­ες που γέν­νη­σε το ΚΚΕ, η πηγή της αντί­στα­σης και της αντε­πί­θε­σης, τους τιμά­με προ­χω­ρώ­ντας ανυ­πο­χώ­ρη­τα κι ανοί­γο­ντας δρό­μο μέσα στα χαλά­σμα­τα του βάρ­βα­ρου συστή­μα­τος για έναν κόσμο στο μπόι των ονεί­ρων, στο μπόι των ανθρώπων».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, εκδή­λω­ση για τα 70 χρό­νια από την εκτέ­λε­ση του Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη και των συντρό­φων του διορ­γα­νώ­νουν οι Οργα­νώ­σεις Α’ Αθή­νας και Πανε­πι­στη­μί­ων Αττι­κής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το Σάβ­βα­το 2 Απρί­λη, στις 6 μ.μ. Η εκδή­λω­ση θα γίνει στο Πάρ­κο Γου­δή (Λεωφ. Μεσο­γεί­ων, ένα­ντι Νοσο­κο­μεί­ου «Ερρί­κος Ντυνάν»).

902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο