Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Εκδήλωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες στις 3 Ιούλη, στο Πεδίον του Άρεως

Εκδή­λω­ση για Έλλη­νες και μετα­νά­στες εργά­τες οργα­νώ­νει όπως κάθε χρό­νο η ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ το Σάβ­βα­το 3 Ιού­λη, στο Πεδί­ον του Άρε­ως στην πλα­τεία Πρω­το­μα­γιάς (Ευελ­πί­δων και Ανδρέα Μουστοξύδου).

Η εκδή­λω­ση θα ξεκι­νή­σει στις 7 μ.μ., με συζή­τη­ση με εργα­ζό­με­νους στις προ­σφυ­γι­κές δομές και υπη­ρε­σί­ες με θέμα «Η οργά­νω­ση της πάλης των εργα­ζο­μέ­νων, ανά­σα στα αδιέ­ξο­δα της καπι­τα­λι­στι­κής βαρ­βα­ρό­τη­τας». Θα ακο­λου­θή­σει ομι­λία του Θέμη Γκιώ­νη, μέλους τoυ ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

🎶  🎤  Το καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα θα περι­λαμ­βά­νει μου­σι­κά σχή­μα­τα μετα­να­στών και αφιέ­ρω­μα σε τρα­γού­δια για την ξενι­τιά και τη μετανάστευση.

Παρα­θέ­του­με το κάλε­σμα της ΚΟ Αττι­κής για την εκδήλωση:

👥  «Εργά­τη Έλλη­να και μετανάστη,
🔹   Έλα να συζη­τή­σου­με για τα κοι­νά μας προ­βλή­μα­τα, που δεν γνω­ρί­ζουν εθνι­κό­τη­τα, χρώ­μα, θρησκεία.
▪️   Για­τί όλους μαζί μας κατα­δι­κά­ζουν στη δου­λειά από το πρωί έως το βρά­δυ, χτυ­πούν εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, μας αφή­νουν απρο­στά­τευ­τους στην παν­δη­μία και σε άλλες φυσι­κές καταστροφές.
🔹   Για­τί έχου­με κοι­νό συμ­φέ­ρον ενω­μέ­νοι να αντι­πα­λέ­ψου­με την πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων του κεφα­λαί­ου, σήμε­ρα της ΝΔ, χτες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομ­μά­των του συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης, που για τα κέρ­δη των βιο­μη­χά­νων, των τρα­πε­ζι­τών, των μεγα­λε­μπό­ρων, των εφο­πλι­στών, υπο­λο­γί­ζουν τις ζωές και τα δικαιώ­μα­τά μας ως κόστος.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και τα άλλα κόμ­μα­τα προ­σπα­θούν να μας παρα­μυ­θιά­σουν ότι έχου­με κοι­νά συμ­φέ­ρο­ντα με τους εκμε­ταλ­λευ­τές μας, ότι από τα δισε­κα­τομ­μύ­ρια που θα δοθούν από την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, για να στη­ρι­χτεί η κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων από την καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μι­κή κρί­ση, θα βγού­με κερ­δι­σμέ­νοι όλοι. Κάθε εργα­ζό­με­νος μπο­ρεί να δει ότι δεν είναι “μια οικο­γέ­νεια” με τα αφε­ντι­κά. Για να έχουν ανά­πτυ­ξη των κερ­δών τους αυτοί, οι εργα­ζό­με­νοι φορ­τω­νό­μα­στε νέα βάρη στις πλά­τες μας.
(…)
Έλα να συζη­τή­σου­με για την πραγ­μα­τι­κή διέ­ξο­δο, τον κοι­νό αγώ­να Ελλή­νων και μετα­να­στών εργα­τών στον δρό­μο της ανα­τρο­πής της καπι­τα­λι­στι­κής βαρβαρότητας.

🔻 Για­τί η λύση δεν βρί­σκε­ται στις δια­κρί­σεις, στην κατα­στο­λή, στον ρατσι­σμό και την ξενο­φο­βία, που καλ­λιερ­γεί το ίδιο το σύστη­μα που θέλει τους εργα­ζό­με­νους δια­σπα­σμέ­νους. Δεν βρί­σκε­ται στους νόμους που βαφτί­ζουν ανθρώ­πους “παρά­νο­μους”. Για τους μετα­νά­στες και τις οικο­γέ­νειές τους που ζουν και εργά­ζο­νται στη χώρα μας βάζουν συνε­χή εμπό­δια στην από­κτη­ση αδειών παρα­μο­νής και ιθα­γέ­νειας για όσους επι­θυ­μούν, και εγκλω­βί­ζουν στα κέντρα — φυλα­κές της ΕΕ όσους έχουν προ­ο­ρι­σμό άλλες χώρες.
Για­τί η λύση βρί­σκε­ται στην ανα­γέν­νη­ση του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, στη συμ­μα­χία με τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους επαγ­γελ­μα­τί­ες, στη συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ».

Φεστιβάλ Μεταναστών Αφίσα festival metanaston

Η Αφί­σα της εκδήλωσης

Πρό­σβα­ση με Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς:
🚇  Μετρό — γραμ­μή 1 — σταθ­μός πλα­τεία Βικτωρίας.
🚦  Λεω­φο­ρεία: 035, 224, Α7, Β5. Τρό­λεϊ: 15.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο