Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ: Ανεπιθύμητες οι Αμερικανό-Νατοϊκές δυνάμεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Θεσ­σα­λο­νί­κη λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών, τονί­ζει η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ σε σχό­λιο για την παρου­σία Αμε­ρι­κα­νό-Νατοϊ­κών στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων στο λιμά­νι της Θεσσαλονίκης.

Ανα­λυ­τι­κά:

“Ανε­πι­θύ­μη­τες οι νέες φουρ­νιές Αμε­ρι­κα­νό-Νατοϊ­κών στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης! Η μετα­στάθ­μευ­σή τους στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με σκο­πό να διε­ξα­γά­γουν σει­ρά ασκή­σε­ων στη Ρου­μα­νία, στα πλαί­σια της αντι­πα­ρά­θε­σης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, επι­βε­βαιώ­νει ότι η μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας μόνο μεγα­λύ­τε­ρους κιν­δύ­νους δημιουρ­γεί. Οι συμ­φω­νί­ες των αστι­κών κομ­μά­των (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των παρα­φυά­δων τους) μπο­ρεί να έχουν ανυ­πο­λό­γι­στες συνέ­πειες για τον λαό μας, από τη στο­χο­ποί­η­ση της χώρας και συγκε­κρι­μέ­να της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η παρου­σία δεκά­δων ελι­κό­πτε­ρων τύπου «Apache», «Blackhawk» και «Chinook» και άλλου είδους εξο­πλι­σμού από τα Αμε­ρι­κά­νι­κα σώμα­τα στρα­τού (συγκε­κρι­μέ­να το 4ο Τάγ­μα, το 3ο Σύνταγ­μα Αερο­πο­ρί­ας, την 3η Ταξιαρ­χία Αερο­πο­ρί­ας Στρα­τού), είναι πρό­κλη­ση για το λαό της πόλης. Οι εξε­λί­ξεις των τελευ­ταί­ων ημε­ρών σε όλη τη γη, η συνε­χι­ζό­με­νη πολε­μι­κή ανα­μέ­τρη­ση στην Ουκρα­νία, απο­δει­κνύ­ει ότι η εμπλο­κή στα Αμε­ρι­κα­νό-Νατοϊ­κά σχέ­δια μόνο στα­θε­ρό­τη­τα και ασφά­λεια δεν σημαί­νει για τους λαούς.

Η Θεσ­σα­λο­νί­κη και η περιο­χή έχουν βιώ­σει στο πετσί τους, τι σημαί­νει εμπλο­κή της χώρας μας σε αυτά τα σχέ­δια. Ο λαός της πόλης έχει απαι­τή­σει με τις κινη­το­ποι­ή­σεις του την απε­μπλο­κή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς.

Έχει φωνά­ξει: Θεσ­σα­λο­νί­κη λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπεριαλιστών!

Ισχυ­ρό ΚΚΕ στις εκλο­γές στις 21 Μάη, θα σημαί­νει πολύ πιο δυνα­τός λαός για να αντι­με­τω­πί­σει τους νέους κιν­δύ­νους που δημιουρ­γούν τα νέα πολε­μι­κά σχέ­δια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και στην περιο­χή μας.”

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο