Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ για τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη: Σταθερά απών ο κρατικός μηχανισμός τις κρίσιμες στιγμές

Σε ανα­κοί­νω­σή της για τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα από την κακο­και­ρία στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής: 

«Τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα που προ­κά­λε­σε η πολύ­ω­ρη νερο­πο­ντή που εκδη­λώ­θη­κε τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του, με απο­τέ­λε­σμα πλημ­μυ­ρι­σμέ­νους δρό­μους σε όλη τη Θεσ­σα­λο­νί­κη και πολ­λά πλημ­μυ­ρι­σμέ­να σπί­τια ιδιαί­τε­ρα στην περιο­χή της Πολί­χνης, επι­βε­βαιώ­νουν ξανά ότι ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός είναι στα­θε­ρά απών τις κρί­σι­μες στιγ­μές για τον λαό. Φέρ­νουν για ακό­μα μια φορά στην επι­φά­νεια τα μεγά­λα κενά και τις ελλεί­ψεις στην πολι­τι­κή προ­στα­σία, ειδι­κά στα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα στην περιο­χή, με ευθύ­νη του κρά­τους, της Περι­φέ­ρειας και των δήμων. Δεί­χνουν ότι παρά τη “σκό­νη” που σηκώ­νε­ται για το αντι­λαϊ­κό πρό­γραμ­μα των ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ, από αυτό δια­χρο­νι­κά κοστο­λο­γεί­ται ως απα­γο­ρευ­τι­κή η κάλυ­ψη σημα­ντι­κών και κρί­σι­μων ανα­γκών του λαού.

Ο λαός της Θεσ­σα­λο­νί­κης πλη­ρώ­νει ξανά την πολι­τι­κή “κόστους — οφέ­λους”. Γι’ αυτό πλημ­μύ­ρι­σαν σπί­τια και παρα­σύρ­θη­καν αυτο­κί­νη­τα στην Πολί­χνη από την υπερ­χεί­λι­ση (για άλλη μια φορά) του Ξηρο­πό­τα­μου, αφού τα ανα­γκαία αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα που έπρε­πε να έχουν γίνει χθες, δεν έχουν γίνει ποτέ. Γι’ αυτό συνε­χί­ζε­ται η απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση στην εσω­τε­ρι­κή περι­φε­ρεια­κή οδό. Γι’ αυτό το κλει­στό τού­νελ στην Μαιάν­δρου στον Εύο­σμο και η Βασι­λίσ­σης Όλγας μετα­τρά­πη­κε σε ποτάμι.

Το ΚΚΕ βρέ­θη­κε από την πρώ­τη στιγ­μή δίπλα στον λαό, με τους υπο­ψή­φιους βου­λευ­τές του και με συνερ­γεία μελών και φίλων του, ώστε να συν­δρά­μουν άμε­σα τους πλη­γέ­ντες στην περιο­χή της Πολί­χνης. Απο­δεί­χθη­κε ξανά ποια είναι η μόνη λαϊ­κή μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Το ΚΚΕ διεκ­δι­κεί άμεσα:

να κηρυ­χθούν οι πλημ­μυ­ρο­πα­θείς περιο­χές σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανάγκης,

να γίνουν όλες οι απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες για την πλή­ρη κατα­γρα­φή των ζημιών, με ευθύ­νη των αρμό­διων κρα­τι­κών φορέων,

να δοθούν απο­ζη­μιώ­σεις στο ύψος των ανα­γκών χωρίς όρους και προϋποθέσεις,

να δρο­μο­λο­γη­θούν χωρίς άλλη καθυ­στέ­ρη­ση όλα τα έργα και οι μελέ­τες αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας για την περιο­χή και να ενι­σχυ­θεί η πολι­τι­κή προ­στα­σία με το απα­ραί­τη­το μόνι­μο προσωπικό

να προ­χω­ρή­σουν άμε­σα όλες οι απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες για την προ­στα­σία της ζωής και της περιου­σί­ας των κατοί­κων και των εργα­ζο­μέ­νων της περιοχής».

Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη: Κλι­μά­κια του ΚΚΕ στο πλευ­ρό των κατοί­κων που έχουν πλη­γεί από τις καται­γί­δες (VIDEO)

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο