Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ: Ο λαός της Θεσσαλονίκης να στείλει στον «αγύριστο» την εγκληματική Χρυσή Αυγή

Ο λαός της Θεσ­σα­λο­νί­κης να τους στεί­λει ξανά τους χρυ­σαυ­γί­τες στον «αγύ­ρι­στο» και στις εκλο­γές της 21ης Μάη, με ένα πολύ ισχυ­ρό ΚΚΕ, επι­ση­μαί­νει σε σχό­λιο η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ για την απα­ρά­δε­κτη φασι­στι­κή επί­θε­ση σε έκθε­ση τέχνης στην Καλαμαριά.

Ανα­φέ­ρει:

«Η επί­θε­ση φασι­στι­κής ομά­δας της ναζι­στι­κής, εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής σε έκθε­ση σύγ­χρο­νης ζωγρα­φι­κής στην Καλα­μα­ριά, απλά και μόνο λόγω της εθνι­κό­τη­τας του καλ­λι­τέ­χνη, δεί­χνει για άλλη μια φορά το πραγ­μα­τι­κό πρό­σω­πο των φασι­στών. Είναι σοβα­ρές για το περι­στα­τι­κό και οι ευθύ­νες της Αστυ­νο­μί­ας, ενώ η προ­σπά­θεια μερί­δας ΜΜΕ της πόλης να παρου­σια­στεί η φασι­στι­κή επί­θε­ση ως “παρέμ­βα­ση” δημιουρ­γεί του­λά­χι­στον ερωτηματικά.

Η μισαλ­λο­δο­ξία, ο ρατσι­σμός, ο εθνι­κι­σμός δεν έχουν καμία σχέ­ση με τα συναι­σθή­μα­τα του λαού της Θεσ­σα­λο­νί­κης και της χώρας μας. Το λαϊ­κό — εργα­τι­κό κίνη­μα έχει δεί­ξει ότι έχει τη δύνα­μη και τον τρό­πο να βάλει τους φασί­στες στις τρύ­πες τους. Να τους στεί­λει ξανά στον “αγύ­ρι­στο” και στις εκλο­γές της 21ης Μάη, με ένα πολύ ισχυ­ρό ΚΚΕ».

Καλα­μα­ριά: Μέλη της Χρυ­σής Αυγής έκα­ναν έφο­δο σε έκθε­ση και προ­πη­λά­κι­σαν τον καλλιτέχνη

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο