Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι» — Ομολόγησε κατηγορούμενος

«Εγώ είμαι αυτός που χτύ­πη­σε τον Άλκη στο πόδι», ομο­λό­γη­σε ο 2ος από τους 12 κατη­γο­ρού­με­νους για τη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού. Είναι ο πρώ­τος που ομο­λο­γεί ότι χτύ­πη­σε τον αδι­κο­χα­μέ­νο νεα­ρό καθώς ‑μέχρι στιγ­μής- όλοι οι κατη­γο­ρού­με­νοι επέ­μει­ναν ότι δεν ήρθαν σε σωμα­τι­κή επα­φή μαζί του κατά τη φονι­κή οπα­δι­κή επί­θε­ση που έγι­νε τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου 2022, στην περιο­χή της Χαριλάου.

Ο 21 ετών κατη­γο­ρού­με­νος, με την απο­λο­γία του οποί­ου συνε­χί­ζε­ται για 27η μέρα η πολύ­κρο­τη δίκη ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κη, ανε­βαί­νο­ντας στο βήμα του δικα­στη­ρί­ου, είπε: «Αντι­με­τω­πί­ζο­ντας όλο αυτό το βάρος μέσα στις φυλα­κές θέλω και πρέ­πει να ζητή­σω μια τερά­στια συγ­γνώ­μη από την οικο­γέ­νεια του Άλκη. Ο χρό­νος δεν γυρί­ζει πίσω δυστυ­χώς, μακά­ρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη. Εγώ είμαι αυτός που χτύ­πη­σε τον Άλκη στο πόδι. Ήταν μια φευ­γα­λέα σκιά, που δεν θυμά­μαι καλά. Παρα­κο­λου­θώ­ντας όλο αυτό το διά­στη­μα το δικα­στή­ριο, τις τελευ­ταί­ες 2–3 εβδο­μά­δες, το συνει­δη­το­ποί­η­σα ακού­γο­ντας όλους τους ιατρο­δι­κα­στές. Είναι δύσκο­λο να θυμη­θώ όλο αυτό το συμ­βάν. Όταν έμα­θα ότι έφυ­γε ένα παι­δί, σοκα­ρί­στη­κα- αυτή είναι η αλή­θεια. Θέλω να γνω­ρί­ζουν οι γονείς του Άλκη την αλή­θεια. Από την πρώ­τη στιγ­μή ήμουν ειλι­κρι­νής. Απλά δεν το είχα τόσο καθα­ρά στο μυα­λό μου. Έχω τις αμφι­βο­λί­ες ακό­μη εάν το έκα­να, αλλά σε συζή­τη­ση με τους δικη­γό­ρους και τον ιατρο­δι­κα­στή — τεχνι­κό σύμ­βου­λό μού είπαν ότι ται­ριά­ζει αυτό το χτύ­πη­μα στο μαχαί­ρι. Είμαι σίγου­ρος, πεπει­σμέ­νος ότι έγι­νε από μένα».

Πρό­κει­ται για τον συνο­δη­γό του πρώ­του οχή­μα­τος που έφθα­σε στο σημείο, ο οποί­ος  κατά την έναρ­ξη της ακρο­α­μα­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας, το περα­σμέ­νο Ιανουά­ριο, ύστε­ρα από σχε­τι­κή ερώ­τη­ση της προ­έ­δρου της έδρας για την παρα­δο­χή ή την άρνη­ση των κατη­γο­ριών, ο συγκε­κρι­μέ­νος κατη­γο­ρού­με­νος είχε πει επί λέξη: «Λυπά­μαι πολύ για ό,τι έγινε».

Σημειώ­νε­ται ότι το χτύ­πη­μα που ομο­λό­γη­σε είναι αυτό στη μηριαία αρτη­ρία, που σε συν­δυα­σμό με τα χτυ­πή­μα­τα στο κεφά­λι, προ­κά­λε­σαν τον θάνα­το του Άλκη, όπως ανα­φέ­ρε­ται και στο ιατρο­δι­κα­στι­κό πόρι­σμα που υπέ­γρα­ψε η ιατρο­δι­κα­στής Λήδα Κοβάτση.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο