Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προεκλογικές διεργασίες στην Ακροδεξιά: «Πολυεργαλείο» του συστήματος με μπροστινούς — «μπουμπούκια»

Από δικα­στι­κό σε …στρα­τιω­τι­κό, στην αφρό­κρε­μα δηλα­δή του συστή­μα­τος, πάει ο κατα­δι­κα­σμέ­νος ναζι­στής χρυ­σαυ­γί­της Ηλί­ας Κασι­διά­ρης για να εκπρο­σω­πη­θεί στις εκλο­γές της 21ης Μάη, ώστε, όπως ανα­κοί­νω­σε χτες το φασι­στοει­δές μέσα από τις φυλα­κές, να επι­χει­ρή­σει να κατέ­βει υπο­ψή­φιος στις εκλο­γές με το φασι­στι­κό του μόρ­φω­μα «Ελλη­νες». Εξέ­λι­ξη που δεί­χνει το πόσο βαθιά συστη­μι­κός είναι αλλά και το πώς μπο­ρεί να μετα­μορ­φώ­νε­ται όλος αυτός ο εσμός, γεγο­νός που ανα­δει­κνύ­ει ότι μόνο ο λαός με τη δρά­ση του μπο­ρεί να «τσα­κί­σει» τους δολο­φό­νους ναζί φασίστες.

Στην ανα­κοί­νω­ση λοι­πόν που με όλη του την άνε­ση έβγα­λε μέσα από τη φυλα­κή, όπου υπο­τί­θε­ται εκτί­ει την ποι­νή του, επι­μέ­νει ότι στις 2/5 θα κατα­τε­θεί η υπο­ψη­φιό­τη­τα του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τός του στον Αρειο Πάγο, και ότι ο ίδιος θα είναι υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στην Α’ Αθηνών.

Στο μετα­ξύ, μετά το κομπρε­μί που το εμφα­νί­ζουν να έχει ναυα­γή­σει (κάτι που βέβαια μπο­ρεί και να μην ισχύ­ει) με τον Αν. Κανελ­λό­που­λο, πρώ­ην αντει­σαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου, πλέ­ον «μπρο­στι­νός» του μορ­φώ­μα­τος Κασι­διά­ρη εμφα­νί­ζε­ται ο από­στρα­τος ταξί­αρ­χος Δ. Χατζη­λιά­δης, πρώ­ην καθη­γη­τής στη Στρα­τιω­τι­κή Σχο­λή Ευελ­πί­δων (ΣΣΕ). Αρμό­διοι παρά­γο­ντες λένε — για να χρυ­σώ­σουν το χάπι άρα­γε; — ότι έχει περισ­σό­τε­ρα από 10 χρό­νια που στα­μά­τη­σε τη συνερ­γα­σία του με τη ΣΣΕ, όπου δίδα­σκε ως ωρο­μί­σθιος το μάθη­μα της Στρα­τιω­τι­κής Γεω­γρα­φί­ας. Ακό­μα, ο συγκε­κρι­μέ­νος φιγου­ρά­ρει στην ιστο­σε­λί­δα του Συλ­λό­γου Απο­φοί­των ΣΣΑΣ με εγκω­μια­στι­κά σχό­λια από διά­φο­ρους άλλους ομοί­ους του…

Η εμφά­νι­σή του με το μόρ­φω­μα Κασι­διά­ρη έρχε­ται να απο­δεί­ξει για άλλη μια φορά πόσο σάρ­κα από τη σάρ­κα του συστή­μα­τος είναι, με μπλεγ­μέ­νους στα παζά­ρια και τους σχε­δια­σμούς τους ανώ­τα­τους στρα­τιω­τι­κούς, δικα­στι­κούς, άλλους υψη­λά ιστά­με­νους αξιω­μα­τού­χους, όλοι έτοι­μοι να «ξεπλύ­νουν» τους ναζί, δεί­χνο­ντας πόσο παρα­μύ­θι είναι η αντι­συ­στη­μι­κό­τη­τά τους.

Αλλω­στε, ο ίδιος ο Κασι­διά­ρης στην ανα­κοί­νω­σή του, δίνο­ντας βασι­κά όρκους πίστης στο αστι­κό σύστη­μα, ανέ­φε­ρε ότι θα δώσει τη «νομι­κή μάχη μέχρι το τέλος», καθώς «στις 2 Μαΐ­ου στον Αρειο Πάγο θα ανα­με­τρη­θεί το Δίκαιο με το Αδι­κο, ο Νόμος με την παρα­νο­μία», ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας μάλι­στα ότι η αστι­κή «Δημο­κρα­τία (…) εκπρο­σω­πεί­ται από το Εθνι­κό Κόμ­μα Ελλη­νες», χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «επί­ορ­κο» όποιον κυβερ­νη­τι­κό ή δικα­στι­κό παρά­γο­ντα επι­χει­ρή­σει «να στε­ρή­σει παρα­νό­μως» το δικαί­ω­μα του μορ­φώ­μα­τος να κατέ­βει στις εκλο­γές. Ορκοι πίστης κι από το ίδιο το μόρ­φω­μα που σε ανα­κοί­νω­σή του καταγ­γέλ­λει «τα αλλε­πάλ­λη­λα κυβερ­νη­τι­κά πρα­ξι­κο­πή­μα­τα εις βάρος του δημο­κρα­τι­κού πολιτεύματος».

Οσον αφο­ρά τον Κανελ­λό­που­λο, ανα­κοί­νω­σε ότι θα κατέ­βει με την ΕΑΝ και μάλι­στα πολ­λοί ανα­φέ­ρουν ότι μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει όχη­μα για τον Κασι­διά­ρη εάν απο­κλει­στεί το μόρ­φω­μα Χατζη­λιά­δη. Επι­πλέ­ον, πολ­λοί συν­δέ­ουν και την κάθο­δο στις εκλο­γές της 21ης Μάη του γνω­στού ακρο­δε­ξιού Νικο­λό­που­λου (πρώ­ην της ΝΔ) με ενδε­χό­με­να παι­χνί­δια Κασι­διά­ρη. Λένε δηλα­δή ότι δεν απο­κλεί­ε­ται μετά την ορι­στι­κή από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου να βρει πολι­τι­κό «κατα­φύ­γιο» σε κάποιο από τα φασι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα που θα έχουν πάρει έγκρι­ση να κατέλ­θουν στις εκλογές…

Στο μετα­ξύ, συνε­χί­ζε­ται το «μάλε — βρά­σε» στην Ελλη­νι­κή Λύση. Οι τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες θέλουν τον παραι­τη­θέ­ντα βου­λευ­τή Αντ. Μυλω­νά­κη να κατα­θέ­τει δύο μηνύ­σεις, μία κατά του κόμ­μα­τος για ηθι­κή και υλι­κή απο­ζη­μί­ω­ση, και μία κατά του προ­έ­δρου του, Κυρ. Βελό­που­λου, για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μι­ση. Εξάλ­λου, τα μέλη της Επι­τρο­πής Δεο­ντο­λο­γί­ας του κόμ­μα­τος σκο­πεύ­ουν επί­σης να κατα­θέ­σουν μήνυ­ση κατά του Μυλωνάκη.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο