Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κ. Μακεδονίας ΚΚΕ: Η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχει διαλύσει και εμπορευματοποιήσει το σύστημα Υγείας

«Τώρα ΚΚΕ για 100% λαϊ­κή μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση για να δυνα­μώ­σει η πάλη για την υγεία του λαού στην περιο­χή μας», τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, καθώς, «τα πρό­σφα­τα τρα­γι­κά γεγο­νό­τα που κόστι­σαν σε ζωές, δεί­χνουν ότι κυριο­λε­κτι­κά το δίλημ­μα είναι ένα:

Ή τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας!

Η πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ έχει δια­λύ­σει και εμπο­ρευ­μα­το­ποι­ή­σει το σύστη­μα Υγεί­ας, βάζει σε κίν­δυ­νο καθη­με­ρι­νά τη ζωή του λαού.

Το ΚΚΕ είναι εδώ. Με την ψήφο μας δυνα­μώ­νου­με τη φωνή μέσα στη Βου­λή που ανέ­δει­ξε, προει­δο­ποί­η­σε και πάλε­ψε για να ανα­τρα­πεί η πολι­τι­κή που δημιουρ­γεί τερά­στιες ελλεί­ψεις στα νοσο­κο­μεία, στην Πρω­το­βάθ­μια Υγεία.

Κυρί­ως όμως δυνα­μώ­νου­με, εδώ και τώρα τον αγώ­να για να αντι­με­τω­πι­στούν, στην περιο­χή της Κεντρι­κής Μακεδονίας:

Η ανε­πάρ­κεια στό­λου και προ­σω­πι­κού του ΕΚΑΒ σε όλη την Κ. Μακε­δο­νία που έχει οδη­γή­σει σε πολ­λά περι­στα­τι­κά καθυ­στε­ρη­μέ­νης δια­κο­μι­δής, όπως το τελευ­ταίο τρα­γι­κό στη Χαλκιδική.

Η ανε­πάρ­κεια και η υπο­λει­τουρ­γία κλι­νών ΜΕΘ στα νοσο­κο­μεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης και της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και η λει­τουρ­γία πολ­λών χωρίς το απα­ραί­τη­το νοση­λευ­τι­κό προσωπικό.

Η ουσια­στι­κή ανυ­παρ­ξία κλι­νών ΜΕΘ Παί­δων που υπάρ­χουν μόνο 10 στο Ιππο­κρά­τειο για όλη τη Βόρεια Ελλά­δα! Η ανε­πάρ­κεια Μονά­δων Εντα­τι­κής Νοση­λεί­ας Νεο­γνών (ΜΕΝΝ), με μόνο 3 στη Θεσσαλονίκη.

Η υπο­βάθ­μι­ση των περι­φε­ρεια­κών νοσο­κο­μεί­ων, η κατάρ­γη­ση της ΜΕΘ στην Έδεσ­σα και αλλού.

Η μεί­ω­ση έως και 70% των προ­λη­πτι­κών ελέγ­χων γυναι­κο­λο­γι­κών καρ­κί­νων, αλλά και η απο­μα­κρυ­σμέ­νη και ανε­παρ­κή λει­τουρ­γία της Μονά­δας Ημε­ρή­σια Νοση­λεί­ας του Θεα­γέ­νειου Νοσοκομείου.

Τα τρα­γι­κά κενά σε προ­σω­πι­κό στα δημό­σια νοσο­κο­μεία που αγγί­ζουν το 30% και οδη­γούν στην εξά­ντλη­ση των εργα­ζό­με­νων, κάνουν τερά­στιο αριθ­μό εφη­με­ριών, ενώ σε πολ­λές περι­πτώ­σεις δεν παίρ­νουν τα ρεπό τους για μήνες.

Η έλλει­ψη κρί­σι­μων ιατρι­κών ειδι­κο­τή­των που κόστι­σαν σε ζωές όπως αυτές των αναι­σθη­σιο­λό­γων που στο Ιππο­κρά­τειο και στο Παπα­νι­κο­λά­ου καλύ­πτουν μόνο το 25% των θέσεων!

Η μετα­τρο­πή των ειδι­κευό­με­νων για­τρών σε ““χαμά­λη­δες” που μπα­λώ­νουν κενά.

Η έλλει­ψη ιατρι­κών οργά­νων, ακό­μη και κρί­σι­μων, όπως είναι οι αξο­νι­κοί τομογράφοι.

Η δια­χρο­νι­κή διά­λυ­ση της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας, που μετρά μόλις 20 παι­διά­τρους σε ολό­κλη­ρο τον Νομό Θεσ­σα­λο­νί­κης, με απου­σία και άλλων βασι­κών ειδι­κο­τή­των και τρα­γι­κές ελλεί­ψεις δια­γνω­στι­κών μέσων.

Η δρά­ση του ΚΚΕ και των βου­λευ­τών του είχε καθο­ρι­στι­κό ρόλο ώστε αυτά τα εγκλή­μα­τα να μην κρυ­φτούν. Να ξέρει όλος ο λαός ότι είναι απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής που στα­θε­ρά επι­λέ­γει τα κέρ­δη, που παί­ζει “κορό­να — γράμ­μα­τα” τη ζωή μας για να εξα­σφα­λι­στεί η “δημο­σιο­νο­μι­κή σταθερότητα”.

Το ΚΚΕ προει­δο­ποιεί: Το έγκλη­μα στην Υγεία θα έχει συνέ­χεια από την επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρνηση!

Τώρα ψήφος και στή­ρι­ξη του ΚΚΕ ώστε να ανέ­βει σημα­ντι­κά σε ποσο­στό και να μη χαθεί ούτε ένας βου­λευ­τής του. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαί­νει πιο πολ­λές φωνές, που θα δυνα­μώ­σουν άμε­σα τον αγώ­να για την υγεία του λαού.

Μόνο μαζί με το ΚΚΕ δυνα­μώ­νει η πάλη για:

Απο­κλει­στι­κά δημό­σια και δωρε­άν Υγεία — Πρό­νοια με κατάρ­γη­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής δράσης.

Επάρ­κεια στό­λου και προ­σω­πι­κού του ΕΚΑΒ, για να μη θρη­νή­σου­με νέα θύματα.

Πλη­ρό­τη­τα φαρ­μά­κων, πλή­ρης και δωρε­άν κάλυ­ψη σε φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη, για όλους.

Ανέ­γερ­ση νοσο­κο­μεί­ων και Κέντρων Υγεί­ας με επι­στη­μο­νι­κά κρι­τή­ρια για την κάλυ­ψη του πλη­θυ­σμού. Εκσυγ­χρο­νι­σμό και επι­και­ρο­ποί­η­ση των οργα­νι­σμών των νοσο­κο­μεί­ων. Επα­να­λει­τουρ­γία του Νοσο­κο­μεί­ου Λοι­μω­δών και “Πανα­γία” στη Θεσσαλονίκη.

Πρό­σλη­ψη εκα­το­ντά­δων για­τρών στα νοσο­κο­μεία και την ΠΦΥ με κάλυ­ψη σε όλες τις ειδι­κό­τη­τες και εξειδικεύσεις.

Κάλυ­ψη όλων των κενών σε υγειο­νο­μι­κό και λοι­πό προ­σω­πι­κό με βάση τις ανά­γκες, με πρό­σλη­ψη μόνι­μων εργα­ζό­με­νων και μονι­μο­ποί­η­ση των χιλιά­δων συμβασιούχων.

Εξα­σφά­λι­ση της εκπαί­δευ­σης των νέων για­τρών σε όλες τις ειδι­κό­τη­τες και εξει­δι­κεύ­σεις καθώς και την ολο­κλη­ρω­μέ­νη υπο­στή­ρι­ξη της εργα­σια­κής τους εξέ­λι­ξης απο­φεύ­γο­ντας έτσι και τη φυγή πολ­λών στο εξωτερικό.

Παι­δια­τρι­κό νοσο­κο­μείο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Ανά­πτυ­ξη ολο­κλη­ρω­μέ­νου δικτύ­ου κρα­τι­κών δομών για την προ­στα­σία του παιδιού».

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα

Η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας οργα­νώ­νει πλα­τύ άνοιγ­μα με πρό­γραμ­μα περιο­δειών σε χώρους και δομές Υγεί­ας της περιο­χής, με κλι­μά­κια του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιους βουλευτές.

Συγκε­κρι­μέ­να, το πρό­γραμ­μα είναι το εξής:

  • Τρί­τη 13 Ιούνη

- Στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ Ακρο­πό­λε­ως στην Άνω Πόλη, με τον Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λο, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Α΄Θεσσαλονίκης.

- Στις 11 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Κατε­ρί­νης, με την Αρχο­ντία Παπα­γε­ωρ­γί­ου, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή του ΚΚΕ.

- Στις 11 π.μ. στην Τεχνι­κή Υπη­ρε­σία του Νοσο­κο­μεί­ου «Παπα­γε­ωρ­γί­ου» με τον Θανά­ση Κου­τσου­ρά, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

  • Τετάρ­τη 14 Ιούνη

- Στις 10 π.μ. στην 4η ΥΠΕ, στο Βότση, με επι­κε­φα­λής την Ελέ­νη Μπα­κιρ­λή, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

- Στις 10.30 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Ευό­σμου και ΤΟΜΥ Δήμου Κορ­δε­λιού — Ευό­σμου με τον Θανά­ση Κοκο­νά, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

- Στις 11 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Λιτο­χώ­ρου με την Ανα­στα­σία Τηλέ­γρα­φου, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή του ΚΚΕ.

- Στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού, με τον Θανά­ση Σγού­ρο, γραμ­μα­τέα της ΤΕ Δήμου Θεσσαλονίκης.

- Στις 11 π.μ. στο Ψυχια­τρι­κό Νοσο­κο­μείο Θεσ­σα­λο­νί­κης με τον Ηλία Κον­δύ­λη, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

- Στις 11 π.μ. στο Νοσο­κο­μείο «Παπα­νι­κο­λά­ου» με την Ελέ­νη Μπα­κιρ­λή, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

- Στη 1 μ.μ. στο ΙΚΑ Τού­μπας, με τον Δημή­τρη Μαϊ­κί­δη, μέλος της ΕΠ Κεντρι­κής Μακεδονίας.

  • Πέμ­πτη 15 Ιούνη

- Στις 10 π.μ. στη 2η-3η ΤΟΜΥ, στην περιο­χή της Ανά­λη­ψης, με τον Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λο, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

- Στις 10 π.μ. στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Κατε­ρί­νης με τον Αχιλ­λέα Ζαχα­ρό­που­λο, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή του ΚΚΕ.

- Στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Αιγι­νί­ου με τον Πανα­γιώ­τη Κου­λα­ου­ζί­δη, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή του ΚΚΕ.

- Στις 3 μ.μ. στο Νοσο­κο­μείο «Γεν­νη­μα­τάς», με επι­κε­φα­λής την Γιάν­να Πατε­λά­κη, μέλος της ΤΕ Δήμου Θεσσαλονίκης.

  • Παρα­σκευή 16 Ιούνη

- Στις 9 π.μ. σε ΙΚΑ Νεά­πο­λης και ΙΚΑ Ροδο­χω­ρί­ου στον Δήμο Νεά­πο­λης Συκε­ών με την Ανα­στα­σία Παπα­δο­πού­λου, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

- Στις 9.30 π.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Λαγκα­δά, με τον Οδυσ­σέα Μαάι­τα, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Β’ Θεσσαλονίκης.

- Στις 12 μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Σοχού, με τον Οδυσ­σέα Μαάι­τα, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Β’ Θεσσαλονίκης.

  • Σάβ­βα­το 17 Ιούνη

- Στις 11 π.μ. στη ΤΟΜΥ Σταυ­ρού­πο­λης με την Νικο­λέ­τα Θεο­γνώ­στου, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

  • Δευ­τέ­ρα 19 Ιούνη

- Στις 12 μ. στο Νοσο­κο­μείο Βέροιας , με την Ιωάν­να Σοφρό­νωφ, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή Ημαθίας.

- Στις 12 μ. στο Νοσο­κο­μείο Νάου­σας, με τον Πανα­γιώ­τη Κου­τσού­μπα, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Ημαθίας.

- Στις 12.45 μ.μ. στο Νοσο­κο­μείο Γιαν­νι­τσών, με την Καί­τη Χατζη­βα­σι­λεί­ου, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή Πέλλας.

  • Τρί­τη 20 Ιούνη

- Στη 1 μ.μ. στο Κέντρο Υγεί­ας Ζαγκλι­βε­ρί­ου, με την Ελέ­νη Μπα­κιρ­λή, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή Α’ Θεσσαλονίκης.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο