Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρήτη: Καταγγελία για την υπόθεση βιασμού αθλήτριας από χρυσαυγίτη

Σοβα­ρή καταγ­γε­λία σε βάρος του προ­έ­δρου του Μει­κτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου Ανα­το­λι­κής Κρή­της δια­τυ­πώ­νει, σύμ­φω­να με όσα είδαν τη δημο­σιό­τη­τα, η πλευ­ρά της πρώ­ην αθλή­τριας που βιά­στη­κε κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση από χρυ­σαυ­γί­τη γυμνα­στή, ο οποί­ος έχει κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε 12 χρό­νια κάθειρ­ξη. Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, πριν από την έναρ­ξη της δίκης σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό, ο πρό­ε­δρος, όπως προ­βλέ­πε­ται, ρώτη­σε το θύμα του βια­σμού αν όντως θέλει να συνε­χί­σει τη δια­δι­κα­σία ενα­ντί­ον του κατη­γο­ρου­μέ­νου. Δεν έμει­νε όμως μόνο στην ερώ­τη­ση αυτή αλλά κάλε­σε στην έδρα την παθού­σα και από την αρχή υπήρ­ξε ιδιαί­τε­ρα πιε­στι­κός για να ανα­κα­λέ­σει τη μήνυση.

Ο 58χρονος γυμνα­στής Γιώρ. Πετρά­κης έχει κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα για βια­σμό 13χρονης αθλή­τριας πριν από 18 χρό­νια στην Ιερά­πε­τρα. Εχει απο­φυ­λα­κι­στεί με όρους, επι­κα­λού­με­νος προ­βλή­μα­τα υγεί­ας. Είναι μάλι­στα μετα­ξύ των κατη­γο­ρου­μέ­νων στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή και έχει ήδη κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε 3 χρό­νια και 9 μήνες φυλά­κι­ση για τη ρατσι­στι­κή επί­θε­ση σε βάρος μετα­να­στών στο χωριό Βαϊ­νιά της Ιερά­πε­τρας, το 2013, ενώ φαί­νε­ται να ήταν δρα­στή­ριο μέλος του πυρή­να Ιερά­πε­τρας. Υπήρ­ξε διευ­θυ­ντής του Εσπε­ρι­νού Λυκεί­ου Ιερά­πε­τρας και είχε δια­γρα­φεί από το 2012 από την ΕΛΜΕ Λασι­θί­ου μετά από καταγ­γε­λί­ες για κήρυγ­μα υπέρ της Χρυ­σής Αυγής την ώρα του μαθή­μα­τος. Η γυναί­κα του ήταν υπο­ψή­φια βου­λευ­τής της ναζι­στι­κής οργάνωσης.

Στην κατά­θε­σή της στο δικα­στή­ριο η αθλή­τρια είχε ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων ότι της έλε­γε πως αυτή ήταν μια φυσιο­λο­γι­κή δια­δι­κα­σία (ο βια­σμός), που φέρ­νει κοντά προ­πο­νη­τή και αθλη­τή και ταυ­τό­χρο­να αυξά­νει τις ορμό­νες του αθλη­τή για να έχει καλύ­τε­ρες επι­δό­σεις. Μάλι­στα, την είχε απει­λή­σει να μην πει τίπο­τα σε κανέ­ναν για­τί αυτό θα είχε επι­πτώ­σεις στην εξέ­λι­ξή της στην ομά­δα αλλά και στην οικο­γέ­νειά της και την τοπι­κή κοι­νω­νία της Ιερά­πε­τρας. Μία εκ των ψυχο­λό­γων που παρα­κο­λου­θεί την κοπέ­λα είχε απο­κα­λύ­ψει πως η ίδια γνώ­ρι­ζε 13 περι­πτώ­σεις κορι­τσιών που πέρα­σαν από τα χέρια του προ­πο­νη­τή και πάνω στις οποί­ες είχε ασελ­γή­σει ή τις είχε κακο­ποι­ή­σει. Προ­φα­νώς γι’ αυτές τις περι­πτώ­σεις δεν θα μάθου­με ποτέ, κατέ­θε­σε η ίδια, αφού για τη μικρή κοι­νω­νία της Ιερά­πε­τρας είναι πολύ βαρύ το στίγ­μα που φέρει όποια γυναί­κα καταγ­γεί­λει κάτι παρό­μοιο. Απο­κα­λυ­πτι­κή ήταν και η μαρ­τυ­ρία ακό­μα μίας πρώ­ην αθλή­τριας, που κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο ότι είχε δεχτεί αφό­ρη­τες πιέ­σεις από τον προ­πο­νη­τή της όταν ήταν 14 χρόνων.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο