Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρεμλίνο: Η ουκρανική αντεπίθεση «δεν προχωρεί όπως είχε σχεδιαστεί»

Το Κρεμ­λί­νο υπο­στή­ρι­ξε σήμε­ρα πως η αντε­πί­θε­ση της Ουκρα­νί­ας «δεν προ­χω­ρεί όπως είχε σχε­δια­στεί» και πως οι πόροι που προ­σέ­φε­ρε το ΝΑΤΟ στο Κίε­βο «σπα­τα­λή­θη­καν» στη διάρ­κεια αυτής της δίμη­νης επι­χεί­ρη­σης, από την οποία απο­κο­μί­σθη­καν περιο­ρι­σμέ­να κέρ­δη για την Ουκρανία.

Στη διάρ­κεια ενη­μέ­ρω­σης των δημο­σιο­γρά­φων, ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ δήλω­σε εξάλ­λου πως η Ρωσία θα λάβει πρό­σθε­τα μέτρα για να αμυν­θεί ενα­ντί­ον των επι­δρο­μών ουκρα­νι­κών μη επαν­δρω­μέ­νων αερο­σκα­φών, αφού τέτοια αερο­σκά­φη έπλη­ξαν χθες, Κυρια­κή, την οικο­νο­μι­κή συνοι­κία της Μόσχας.

Ο εκπρό­σω­πος δήλω­σε ακό­μη πως το Κρεμ­λί­νο χρειά­ζε­ται να κατα­λά­βει το στό­χο των επι­κεί­με­νων συνο­μι­λιών που φέρε­ται να σχε­διά­ζο­νται στη Σαου­δι­κή Αρα­βία σχε­τι­κά με τον πόλε­μο στην Ουκρανία.

Δημο­σί­ευ­μα της Wall Street Journal ανέ­φε­ρε το Σάβ­βα­το πως η Σαου­δι­κή Αρα­βία θα προ­σκα­λέ­σει στις σχε­δια­ζό­με­νες συνο­μι­λί­ες δυτι­κά κρά­τη, την Ουκρα­νία και μεγά­λες ανα­πτυσ­σό­με­νες χώρες. Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα, το Κίε­βο και δυτι­κές χώρες ελπί­ζουν πως οι συνο­μι­λί­ες, από τις οποί­ες έχει απο­κλει­στεί η Ρωσία, μπο­ρεί να οδη­γή­σουν στην υπο­στή­ρι­ξη από τη διε­θνή κοι­νό­τη­τα όρων για την ειρή­νη που να ευνο­ούν την Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ, ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με το δημο­σί­ευ­μα της Wall Street Journal, δήλω­σε: «Φυσι­κά η Ρωσία θα παρα­κο­λου­θή­σει αυτή τη συνά­ντη­ση. Χρειά­ζε­ται να κατα­λά­βου­με ποιοι στό­χοι έχουν τεθεί και τι θα συζη­τη­θεί. Οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια να προ­ω­θη­θεί μια ειρη­νι­κή διευ­θέ­τη­ση αξί­ζει θετι­κή αντιμετώπιση».

Ωστό­σο ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου επα­νέ­λα­βε τη θέση της Μόσχας πως αυτή τη στιγ­μή δεν βλέ­πει να υπάρ­χει βάση για ειρη­νευ­τι­κές συνο­μι­λί­ες με το Κίεβο.

«Το καθε­στώς του Κιέ­βου δεν θέλει και δεν μπο­ρεί να θέλει ειρή­νη, εφό­σον χρη­σι­μο­ποιεί­ται απο­κλει­στι­κά σαν εργα­λείο στον πόλε­μο της συλ­λο­γι­κής Δύσης με τη Ρωσία», δήλω­σε ο Πεσκόφ στη διάρ­κεια ενη­μέ­ρω­σης των δημοσιογράφων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο