Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβερνητικές Εξαγγελίες για την Πανδημία: Χαράτσι για την εμπέδωση της «ατομικής ευθύνης» και τη συγκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής

Πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα θα επιβάλλεται σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν εμβολιάζονται!

η θέσπι­ση πλέ­ον της …«ατο­μι­κής ευθύ­νης» και με την επι­βο­λή χαρα­τσιού 100 ευρώ τον μήνα για όποιον, άνω των 60 ετών, δεν έχει κλεί­σει ραντε­βού για την πρώ­τη δόση του εμβο­λια­σμού, μέχρι τις 16 Γενά­ρη 2022, ανα­κοί­νω­σε χτες ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, στη διάρ­κεια του υπουρ­γι­κού συμβουλίου.

Ετσι, μετά τους «νέους» που δια­δί­δουν τον ιό, όπως έλε­γε πριν από μερι­κούς μήνες η κυβέρ­νη­ση, φορ­τώ­νο­ντάς τους τα προη­γού­με­να κύμα­τα της παν­δη­μί­ας, μετά τους χιλιά­δες υγειο­νο­μι­κούς που έθε­σε σε ανα­στο­λή με πρό­σχη­μα τον εμβο­λια­σμό και μετά τις «δια­δη­λώ­σεις που σπέρ­νουν θάνα­το», όπως έλε­γε πέρυ­σι τον Νοέμ­βρη, σει­ρά τώρα στη στο­χο­ποί­η­ση παίρ­νουν όσοι είναι άνω των 60 και δεν έχουν ακό­μα εμβο­λια­στεί. Σε αυτούς κατα­λό­γι­σε ο Κυρ. Μητσο­τά­κης την κατάρ­ρευ­ση των νοσο­κο­μεί­ων και των ανύ­παρ­κτων ΜΕΘ, που η κυβέρ­νη­σή του φρό­ντι­σε να κρα­τή­σει στον «πάτο», μαζί βέβαια με τα κλει­στά νοσο­κο­μεία από όλες τις κυβερ­νή­σεις της τελευ­ταί­ας δεκαετίας.

Πρό­κει­ται για ένα ακό­μα μέτρο, με το οποίο η κυβέρ­νη­ση επι­χει­ρεί να συγκα­λύ­ψει τις εγκλη­μα­τι­κές της ευθύ­νες για τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, αφού ακό­μα και σήμε­ρα αρνεί­ται την επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα ώστε να πάψουν να χρο­νί­ζουν περι­στα­τι­κά που απο­κλεί­ο­νται από το σύστη­μα μιας νόσου. Ενώ, την ίδια στιγ­μή που η κυβέρ­νη­ση χαρα­τσώ­νει όσους με δική της ευθύ­νη ακό­μα διστά­ζουν να εμβο­λια­στούν αφού το εμβο­λια­στι­κό της «πρό­γραμ­μα» υπο­νο­μεύ­ει τον άμε­σο και γενι­κευ­μέ­νο εμβο­λια­σμό του πλη­θυ­σμού, εξα­κο­λου­θεί να συντη­ρεί όλες τις αιτί­ες της υπερ­με­τά­δο­σης. Τα πάνω από 7.000 κρού­σμα­τα που κατα­γρά­φο­νται πια καθη­με­ρι­νά δεν είναι απο­τέ­λε­σμα της απου­σί­ας του χαρα­τσιού που επέ­βα­λε χτες, αλλά της ασφυ­κτι­κής κατά­στα­σης στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, στα σχο­λεία και τους χώρους δου­λειάς, εκεί που συνω­στί­ζο­νται όλοι μαζί εμβο­λια­σμέ­νοι κι ανεμ­βο­λί­α­στοι, αφού αυτό επι­τάσ­σει η «εξοι­κο­νό­μη­ση πόρων» για κρά­τος και επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.


* ℹ️ Ανακοίνωση του ΚΚΕ


Και ενώ τα νέα μέτρα ποι­νι­κο­ποιούν τους ανεμ­βο­λί­α­στους, δεν λαμ­βά­νε­ται κανέ­να μέτρο ενί­σχυ­σης του καθο­λι­κού εμβο­λια­σμού, όπως ο δωρε­άν προ­λη­πτι­κός έλεγ­χος για όλους, η φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­ση, η ουσια­στι­κή προ­σω­πο­ποι­η­μέ­νη ενη­μέ­ρω­ση, τα τακτι­κά δωρε­άν τεστ για όλους, εμβο­λια­σμέ­νους και μη. Και ταυ­τό­χρο­να επι­βε­βαιώ­θη­κε ότι η κυβέρ­νη­ση δεν έχει …πρό­βλη­μα με όσους έχουν να πλη­ρώ­νουν 100 ευρώ τον μήνα ως «αντί­τι­μο υγεί­ας», όπως είπε χτες ο πρω­θυ­πουρ­γός, για να μένουν ανεμβολίαστοι.

Η πρό­κλη­ση μάλι­στα απο­γειώ­θη­κε όταν ο Κυρ. Μητσο­τά­κης ανέ­φε­ρε ότι το χαρά­τσι των 100 ευρώ τον μήνα θα βεβαιώ­νε­ται από την ΑΑΔΕ (μέσω εφο­ρί­ας δηλα­δή) «και τα χρή­μα­τα αυτά θα συγκε­ντρώ­νο­νται σε ένα ειδι­κό ταμείο το οποίο θα χρη­μα­το­δο­τεί τα νοσο­κο­μεία»! Πρό­κει­ται για μια ακό­μα προ­σπά­θεια να εμπε­δώ­νε­ται η λογι­κή της ατο­μι­κής αντα­πό­δο­σης για την Υγεία, μια ακό­μα εκδο­χή τού να πλη­ρώ­νουν π.χ. οι ανεμ­βο­λί­α­στοι για τις ΜΕΘ, όπως έλε­γαν διά­φο­ροι λαγοί της κυβέρ­νη­σης πριν από μερι­κές μέρες. Κι αυτό όταν οι κρα­τι­κές δαπά­νες για την Υγεία μειώ­θη­καν κατά 572 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ το 2021 (σε σχέ­ση με το 2020), μεσού­σης της παν­δη­μί­ας, ενώ για το 2022 προ­βλέ­πε­ται νέα μεί­ω­ση κατά 250 εκα­τομ­μύ­ρια σε σχέ­ση με τις δαπά­νες του 2021.

Συγκε­κρι­μέ­να, τα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός: Ο εμβο­λια­σμός για τους άνω των 60 ετών καθί­στα­ται υπο­χρε­ω­τι­κός με περι­θώ­ριο για τη συγκε­κρι­μέ­νη ηλι­κια­κή ομά­δα να κλεί­σει τα ραντε­βού της για την πρώ­τη δόση να είναι η 16η Γενά­ρη. Οσοι δεν εμβο­λιά­ζο­νται θα πλη­ρώ­νουν πρό­στι­μο 100 ευρώ μηνιαί­ως. Επι­πλέ­ον, ανα­κοί­νω­σε πως από τις 6 έως τις 12 Δεκέμ­βρη θα μοι­ρα­στεί από ένα self test σε κάθε ενή­λι­κο, εμβο­λια­σμέ­νο και μη. Το ίδιο ανα­μέ­νε­ται να γίνει και την περί­ο­δο από 3 έως 7 Γενά­ρη, κι εκεί εξα­ντλεί­ται η όποια επι­δη­μιο­λο­γι­κή επιτήρηση.

🆘 Η «Ομικρον» φέρνει ξανά στο προσκήνιο την τεράστια διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απαιτούν μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας

Σήμερα η πανελλαδική κινητοποίηση, με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και αγωνιστικές παρεμβάσεις σε άλλες πόλεις

Στην Αττι­κή  πανατ­τι­κή στά­ση εργα­σί­ας, συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Μαβί­λη στις 8.30 π.μ. και πορεία στα υπουρ­γεία Οικο­νο­μι­κών και Υγείας.

  • Θεσ­σα­λο­νί­κη, στις ΥΠΕ στις 8.30 π.μ.
  • Ηρά­κλειο, στην πύλη του ΠΑΓΝΗ στις 10 π.μ.
  • Χαλ­κί­δα, στις 10.30 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.
  • Λευ­κά­δα, στις 9 π.μ. στο Νοσοκομείο.
  • Πρέ­βε­ζα, στην πύλη του Νοσο­κο­μεί­ου και σύσκε­ψη με τους συμ­βα­σιού­χους που βρί­σκο­νται υπό απόλυση.
  • Τρί­κα­λα, στις 11 π.μ. στην είσο­δο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Ανα­δη­μο­σί­ευ­ση από το σημε­ρι­νό Ριζο­σπά­στη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο