Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα των ΕΛΤΑ 

Την προ­σω­ρι­νή ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας του εμπο­ρι­κού πλη­ρο­φο­ρια­κού συστή­μα­τος όλων των ταχυ­δρο­μι­κών κατα­στη­μά­των ανα­κοί­νω­σαν τα Ελλη­νι­κά Ταχυ­δρο­μεία λόγω κυβερ­νο­ε­πί­θε­σης μέσω κακό­βου­λου λογι­σμι­κού που δέχθη­καν χθες το βράδυ.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση, τα ΕΛΤΑ «αντι­με­τώ­πι­σαν χθες το βρά­δυ κυβερ­νο­ε­πί­θε­ση στα πλη­ρο­φο­ρια­κά τους συστή­μα­τα μέσω κακό­βου­λου λογι­σμι­κού. Η άμε­ση αντί­δρα­ση και οι ενέρ­γειες των αρμο­δί­ων υπη­ρε­σια­κών λει­τουρ­γιών περιό­ρι­σαν και απέ­τρε­ψαν επέ­κτα­ση της επί­θε­σης. Ενη­με­ρώ­σα­με άμε­σα και συνερ­γα­ζό­μα­στε στε­νά με όλες τις συναρ­μό­διες κρα­τι­κές αρχές καθώς και με ΙΤ εται­ρεί­ες ειδι­κών στην κυβερνοασφάλεια.

Για λόγους πρό­λη­ψης και ασφα­λεί­ας και μέχρι να ολο­κλη­ρω­θούν όλες οι επι­βε­βλη­μέ­νες ενέρ­γειες απο­φα­σί­στη­κε η απο­μό­νω­ση ολό­κλη­ρου του Data Center της εται­ρί­ε­ας. Ως εκ τού­του ανα­κοι­νώ­νου­με την προ­σω­ρι­νή ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας του εμπο­ρι­κού πλη­ρο­φο­ρια­κού συστή­μα­τος όλων των ταχυ­δρο­μι­κών κατα­στη­μά­των και θα υπάρ­ξει, αργό­τε­ρα κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας, νέα ενη­μέ­ρω­ση προς το κοι­νό και τους πελά­τες μας».

Τα Ελλη­νι­κά Ταχυ­δρο­μεία, κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση, ζητούν συγνώ­μη για την προ­σω­ρι­νή ταλαι­πω­ρία, που οφεί­λε­ται σε ενέρ­γειες κοι­νών κακο­ποιών στοι­χεί­ων του κυβερ­νο­χώ­ρου και δια­βε­βαιώ­νουν ότι κατα­βάλ­λο­νται όλες οι δυνα­τές προ­σπά­θειες για τη συντο­μό­τε­ρη δυνα­τή επι­στρο­φή στην κανονικότητα».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο