Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυνική ομολογία Θ. Πλεύρη: Δεν συμφέρει μία δημόσια δομή στα νησιά για όλο το χρόνο

Να δικαιο­λο­γή­σει τα αδι­καιο­λό­γη­τα για την άθλια κατά­στα­ση της Δημό­σιας Υγεί­ας επι­χεί­ρη­σε ο πρώ­ην υπουρ­γός Υγεί­ας Θ. Πλεύ­ρης μιλώ­ντας στο ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Παρα­πο­λι­τι­κά FM» με αφορ­μή τα θανα­τη­φό­ρα περι­στα­τι­κά με δύο γυναί­κες σε Νέα Μάκρη σήμε­ρα και Κω χθες.

Παρέ­πεμ­ψε στις 10.000 προ­σλή­ψεις που έχει ανα­κοι­νώ­σει εδώ και και­ρό ο πρω­θυ­πουρ­γός, αλλά δεν έχουν υλο­ποι­η­θεί, ούτε την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, οπό­τε και απο­κα­λύ­φθη­κε περί­τρα­να η γύμνια του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

Ως λύση στο πρό­βλη­μα της έλλει­ψης προ­σω­πι­κού στις δημό­σιες δομές Υγεί­ας στις του­ρι­στι­κές περιο­χές παρου­σί­α­σε τις μετα­κι­νή­σεις που γίνο­νται από την ηπει­ρω­τι­κή Ελλά­δα, την Αθή­να και άλλα μεγά­λα αστι­κά κέντρα, όπου το καλο­καί­ρι, όπως είπε, πέφτει η κίνη­ση, απο­κα­λύ­πτο­ντας ότι η ΝΔ συνε­χί­ζει με την πρα­κτι­κή των μπα­λω­μά­των να καλύ­πτει τα κενά σε νοσο­κο­μεία και Κέντρα Υγεί­ας, αντί να προ­χω­ρή­σει σε προ­σλή­ψεις μόνι­μου προσωπικού.

Απο­κλεί­ο­ντας εμμέ­σως πλην σαφώς την ενί­σχυ­ση και δημιουρ­γία των δημό­σιων δομών Υγεί­ας στα νησιά, κυνι­κά ομο­λό­γη­σε πως «δεν μπο­ρού­με να κάνου­με μία δομή για όλο το χρό­νο, επει­δή έχει αυξη­μέ­νο κόσμο την καλο­και­ρι­νή σεζόν ένας του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός», απο­κα­λύ­πτο­ντας έτσι πως «καλά κρα­τεί» η λογι­κή του κόστους — οφέ­λους, σε βάρος της υγεί­ας του λαού και των κατοί­κων στα νησιά.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο