Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν δεν έχετε ψωμί, φάτε… επενδυτική βαθμίδα, λέει στο λαό

Την από­κτη­ση από την Ελλά­δα της επεν­δυ­τι­κής βαθ­μί­δας αντέ­τα­ξε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, προ­σερ­χό­με­νος στη Σύνο­δο Κορυ­φής της ΕΕ… απέ­να­ντι στην αύξη­ση των επι­το­κί­ων, την ώρα που ελλη­νι­κά νοι­κο­κυ­ριά νιώ­θουν τη θηλιά των δανεί­ων να σφίγ­γει ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο και χιλιά­δες δανειο­λή­πτες ξεσπι­τώ­νο­νται από τις τρά­πε­ζες και τα άλλα «κορά­κια».

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης δια­βε­βαί­ω­σε τους Έλλη­νες κατα­θέ­τες πως «μπρο­στά στην παγκό­σμια χρη­μα­το­πι­στω­τι­κή καται­γί­δα, η οποία ξετυ­λί­χθη­κε τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες» το ελλη­νι­κό τρα­πε­ζι­κό σύστη­μα «είναι ισχυ­ρό και ότι οι κατα­θέ­σεις τους είναι προ­στα­τευ­μέ­νες. Και, βέβαια, καθώς η Ελλά­δα θα εξα­κο­λου­θεί να κάνει βήμα­τα προ­ό­δου και να απο­κτά ‑επι­τέ­λους- την πολυ­πό­θη­τη επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα, θα μπο­ρού­με να προ­σβλέ­που­με ότι και το κόστος δανει­σμού για τις ελλη­νι­κές επι­χει­ρή­σεις, για τα ελλη­νι­κά νοι­κο­κυ­ριά, για την ελλη­νι­κή Δημο­κρα­τία θα μειωθεί».

Η ελλη­νι­κή «οικο­νο­μία ανα­πτύσ­σε­ται γρή­γο­ρα, με την ανερ­γία να απο­κλι­μα­κώ­νε­ται, το δημό­σιο χρέ­ος ως ποσο­στό του ΑΕΠ να μειώ­νε­ται με τον γρη­γο­ρό­τε­ρο ρυθ­μό σε όλη την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και με την πατρί­δα μας, πια, να είναι πρω­τα­θλή­τρια σε σχέ­ση με τα ιστο­ρι­κά στα­τι­στι­κά στην προ­σέλ­κυ­ση ξένων επεν­δύ­σε­ων», τόνι­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, τη στιγ­μή που ο λαός και οι  οι εργα­ζό­με­νοι στε­νά­ζουν από το κύμα ακρί­βειας εξαι­τί­ας της καπι­τα­λι­στι­κής ανάπτυξης.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο