Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πυρκαγιά voucher» για τη Ρόδο…

Τι κι αν κατα­στρά­φη­κε μεγά­λο μέρος του νησιού και απει­λή­θη­καν ανθρώ­πι­νες ζωές; Ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­κοί­νω­σε χτες voucher μην τυχόν και χαλά­σει η εικό­να του «του­ρι­στι­κού θαύ­μα­τος». Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης ανα­κοί­νω­σε λοι­πόν σε συνέ­ντευ­ξή του πως «η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, σε συνερ­γα­σία με τις τοπι­κές αρχές, θα προ­σφέ­ρει μία εβδο­μά­δα δωρε­άν δια­κο­πές στη Ρόδο την ερχό­με­νη άνοι­ξη ή το φθι­νό­πω­ρο» για όλους όσοι τις έχα­σαν λόγω της φωτιάς.

Κατά τα λοι­πά, επα­νέ­λα­βε τους ισχυ­ρι­σμούς ότι «πάντο­τε εκδη­λώ­νο­νταν πυρ­κα­γιές στη Μεσό­γειο» και ότι ευθύ­νε­ται η κλι­μα­τι­κή αλλα­γή για την τωρι­νή τους έντα­ση, υπο­βάθ­μι­σε το μέγε­θος της κατα­στρο­φής στη Ρόδο υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «επη­ρε­ά­στη­κε λιγό­τε­ρο απ’ το 15% του νησιού» και ευλό­γη­σε τα γένια της κυβέρ­νη­σής του επει­δή λει­τουρ­γεί το …112.

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης αρκέ­στη­κε σε υπο­σχέ­σεις ότι «στο τέλος της ημέ­ρας η παρα­γω­γή Ενέρ­γειας από ανα­νε­ώ­σι­μες πηγές θα είναι πιο οικο­νο­μι­κή και για τα νοι­κο­κυ­ριά (…) Αρα, ναι, ανα­γνω­ρί­ζω από­λυ­τα ότι βρα­χυ­πρό­θε­σμα μπο­ρεί να υπάρ­ξουν κάποιες δυσκο­λί­ες, αλλά αυτές οι πολι­τι­κές είναι πολύ λογι­κές από οικο­νο­μι­κής άποψης»!

Στην ίδια συνέ­ντευ­ξη, ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­φέρ­θη­κε στο Μετα­να­στευ­τι­κό, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως η προ­σέγ­γι­ση του ζητή­μα­τος απ’ την κυβέρ­νη­σή του είναι «αυστη­ρή αλλά δίκαιη» (!), έχει μειώ­σει τις ροές ενώ έχει δια­σώ­σει χιλιά­δες ανθρώ­πους στη θάλασ­σα! Ολα αυτά στο φόντο των πολύ­νε­κρων ναυα­γί­ων και των εγκλω­βι­σμέ­νων στα ελλη­νι­κά νησιά, συνέ­πεια της κατά­πτυ­στης συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας. Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης τάχτη­κε υπέρ του ανοίγ­μα­τος της κάνου­λας τόσο όσο απαι­τούν οι ανά­γκες της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας για φτη­νά εργα­τι­κά χέρια, φέρ­νο­ντας ως παρά­δειγ­μα τη ζήτη­ση για εργά­τες γης, λέγο­ντας πως «θέλου­με όμως να το κάνου­με με τους δικούς μας όρους»!

Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο