Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμα ακόμη μεγαλύτερης εμπλοκής στον πόλεμο στην Ουκρανία

Νέο σινιά­λο ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρης εμπλο­κή στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση στην Ουκρα­νία, εξέ­πεμ­ψε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, από το συνέ­δριο του Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος, μια ημέ­ρα μετά την επί­σκε­ψη του στην Ουκρα­νία και την έκρη­ξη κοντά στην αυτο­κι­νη­το­πο­μπή του Β. Ζελέν­σκι, λίγο πριν τη συνά­ντη­ση τους στην Οδησσό.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός ξεκί­νη­σε την ομι­λία του στο συνέ­δριο του ΕΛ στο Βου­κου­ρέ­στι, λέγο­ντας ότι «δεν θα φοβη­θού­με, θα συνε­χί­σου­με να στη­ρί­ζου­με την Ουκρα­νία και τον γεν­ναίο ουκρα­νι­κό λαό για όσο χρεια­στεί», υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «εξα­κο­λου­θού­με λοι­πόν να στη­ρί­ζου­με την Ουκρα­νία οικο­νο­μι­κά, στρα­τιω­τι­κά, έχου­με ανα­λά­βει κυρώ­σεις ενά­ντια στη Ρωσία και στέλ­νου­με το μήνυ­μα ότι καμία παρα­βί­α­ση των εδα­φι­κών κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των και του διε­θνούς δικαί­ου δεν θα γίνει απο­δε­κτή από την ευρω­παϊ­κή οικογένεια».

Ο πρω­θυ­πουρ­γός καυ­χή­θη­κε ότι η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση δαπα­νά το 2% των αμυ­ντι­κών δαπα­νών για το ΝΑΤΟ, στε­ρώ­ντας το από τις πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες του ελλη­νι­κού λαού. Μάλι­στα παρου­σί­α­σε αυτή την δια­χρο­νι­κή αντι­λαϊ­κή επι­λο­γή, ως πρό­τυ­πο. «Θα θέλα­με να ενθαρ­ρύ­νου­με όλες τις άλλες χώρες να φτά­σουν το ελά­χι­στο 2% αμυ­ντι­κής δαπά­νης για το ΝΑΤΟ, προ­κει­μέ­νου να μπο­ρέ­σου­με να ενι­σχύ­σου­με την άμυ­νά μας», είπε, εμφα­νί­ζο­ντας την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση ως θεμα­το­φύ­λα­κα των επι­κίν­δυ­νων σχε­δια­σμών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: 902.gr

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο