Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καταδίκη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου

Δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι συγκε­ντρώ­θη­καν σήμε­ρα στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, παρου­σία όλων των ηγε­τών της τουρ­κι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, για να εκφρά­σουν τη στή­ρι­ξή τους στον δήμαρ­χο της πόλης, τον Εκρέμ Ιμά­μο­γλου, ο οποί­ος κατα­δι­κά­στη­κε χθες σε ποι­νή φυλά­κι­σης και σε στέ­ρη­ση των πολι­τι­κών δικαιω­μά­των του.

«Διέ­γρα­ψαν τις ψήφους σας» είπε ο Ιμά­μο­γλου στο πλή­θος που είχε συγκε­ντρω­θεί μπρο­στά στο δημαρ­χείο, αψη­φώ­ντας τη βρο­χή. «Αυτή δεν είναι η δική μου δίκη αλλά η δίκη της δικαιο­σύ­νης και της αμε­ρο­λη­ψί­ας» επέ­μει­νε, δια­βε­βαιώ­νο­ντας ότι «δεν φοβά­ται καθό­λου αυτήν την παρά­νο­μη απόφαση».

«Δεν φοβό­μα­στε! Δεν έχω δικα­στές για να με προ­στα­τεύ­σουν αλλά έχω μαζί μου 16 εκα­τομ­μύ­ρια Κων­στα­ντι­νου­πο­λί­τες και το έθνος μας», συνέ­χι­σε, δια­βε­βαιώ­νο­ντας τους υπο­στη­ρι­κτές του ότι «όσο σκαιή και αν είναι η κατα­στο­λή, θα την διαλύσουμε».

Η Τουρ­κία βρί­σκε­ται σε σταυ­ρο­δρό­μι και το μπλοκ της αντι­πο­λί­τευ­σης θα νική­σει τον Ερντο­γάν «με την κοι­νή λογι­κή και για το κοι­νό μας μέλ­λον», πρόσθεσε.

«Όλα θα πάνε καλά!» κατέ­λη­ξε, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας το σλό­γκαν της νικη­φό­ρας προ­ε­κλο­γι­κής εκστρα­τεί­ας του για τον δήμο της πόλης, το 2019.

REUTERS/Umit Bektas.

Ο Κεμάλ Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου, ο ηγέ­της του μεγα­λύ­τε­ρου κόμ­μα­τος, του Λαϊ­κού Ρεπου­μπλι­κα­νι­κού (CHP) και πιθα­νός κοι­νός υπο­ψή­φιος της αντι­πο­λί­τευ­σης για την προ­ε­δρία, κατήγ­γει­λε «ένα πλήγ­μα της δικαιο­σύ­νης στο έθνος» και υπο­σχέ­θη­κε ότι «δεν θα υπο­χω­ρή­σει ούτε χιλιοστό».

«Ζήτω η ελευ­θε­ρία, κάτω η τυραν­νία», είπε στο πλή­θος η ηγέ­τι­δα του Καλού Κόμ­μα­τος Μεράλ Ακσε­νέρ ενώ ο Γκιουλ­τε­κίν Ουι­σάλ, ο πρό­ε­δρος του Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος, είπε ότι από την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη ξεκι­νά­ει σήμε­ρα «ο μεγά­λος αγώ­νας κατά του τυράννου».

Ο Ερντο­γάν δεν έκα­νε δηλώ­σεις για την κατα­δί­κη του Ιμά­μο­γλου. Ωστό­σο ο στε­νός σύμ­μα­χός του, ο ηγέ­της του εθνι­κι­στι­κού κόμ­μα­τος MHP Ντε­βλέτ Μπα­χτσε­λί, είπε ότι «όλοι πρέ­πει να σεβα­στούν μια από­φα­ση της δικαιο­σύ­νης, είτε τους αρέ­σει είτε όχι».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο