Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπελλα Ευρώπης: Μυθική βραδιά για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, άδικη ήττα για τον Ολυμπιακό

Μαγι­κή εκκί­νη­ση έκα­ναν χθες στους ομί­λους Europa και Conference League οι ελλη­νι­κές ομά­δες, αφού από την πρώ­τη κιό­λας αγω­νι­στι­κή η Ελλά­δα συγκέ­ντρω­σε 1.200 βαθ­μούς και ψαλί­δι­σε τη δια­φο­ρά από το Ισρα­ήλ (17η θέση) και την Ουκρα­νία (18η θέση) που έχα­σαν θέσεις στην βαθ­μο­λο­γία της UEFA.

Συγκε­κρι­μέ­να, στο κατά­με­στο Ολυ­μπια­κό Στά­διο, ο Πανα­θη­ναϊ­κός επέ­στρε­ψε με τρό­πο… εκκω­φα­ντι­κό στις φάσεις των ομί­λων του Europa League, «βυθί­ζο­ντας» τα «κίτρι­να υπο­βρύ­χια» της Βιγια­ρε­άλ με 2–0, με τις «τορ­πί­λες» των Ιωαν­νί­δη (39’) και Σπό­ραρ (78’).

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγο­νός ότι βρέ­θη­κε με την πλά­τη στον τοί­χο, έκα­νε την ολι­κή ανα­τρο­πή και με τα γκολ των Κου­λιε­ρά­κη (55’), Ντε­σπό­ντοφ (81’) και Μπρά­ντον (90+4’) απέ­δρα­σε από την «Μπολτ Αρέ­να», επι­κρα­τώ­ντας της Ελσίν­κι με σκορ 2–3.

Σπου­δαίο διπλό επί της Μπράι­τον στην Αγγλία πέτυ­χε και η ΑΕΚ με το ίδιο σκορ (2–3). Τα γκολ των πρω­τα­θλη­τών Ελλά­δας σημεί­ω­σαν οι Σιντι­μπέ (11΄), Γκα­τσί­νο­βιτς (40΄) και Πόν­σε (84΄).

Η μονα­δι­κή ήττα ήταν αυτή του Ολυ­μπια­κού από την Φράι­μπουργκ, επί­σης με σκορ 2–3, στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης», πλη­ρώ­νο­ντας την κάκι­στη αμυ­ντι­κή λει­τουρ­γία του. Τα δύο γκολ των ερυ­θρο­λεύ­κων πέτυ­χε ο Ελ Καα­μπί (40’, 75’).

Τα highlights των αγώνων

Παναθηναϊκός 2–0 Βιγιαρεάλ

Ελσίνκι 2–3 ΠΑΟΚ

Μπράιτον 2–3 ΑΕΚ

Ολυμπιακός 2–3 Φράιμπουργκ

Η βαθμολογία της UEFA

Aπό τις νίκες που πέτυ­χαν Πανα­θη­ναϊ­κός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η Ελλά­δα πρό­σθε­σε 1.200 βαθ­μούς αλλά παρέ­μει­νε στη 19η θέση της βαθ­μο­λο­γί­ας. Μεί­ω­σε όμως από το Ισρα­ήλ και την Ουκρα­νία που έχα­σαν θέσεις στη βαθ­μο­λο­γία της UEFA.

Το μόνο αρνη­τι­κό της ημέ­ρας ήταν το 3/3 της Τσε­χί­ας, αφού Σπάρ­τα Πρά­γας, Σλά­βια Πρά­γας και Βικτό­ρια Πλζεν πρό­σθε­σαν 1.500 βαθ­μούς στη δική της συγκομιδή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο