Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Κούνεβα: Αποφάσισα να είμαι με το ΚΚΕ, με τους αγωνιστές που ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους (AUDIO)

Απο­φά­σι­σα να είμαι με το ΚΚΕ, με τους αγω­νι­στές που ενδια­φέ­ρο­νται για τους εργα­ζό­με­νους, ξεκα­θά­ρι­σε η Κων­στα­ντί­να Κού­νε­βα, πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπο­ψή­φια βου­λευ­τής του ΚΚΕ στην Α’ Αθή­νας, μιλώ­ντας στον «Αθή­να 9,84» το μεση­μέ­ρι της Παρασκευής.

Η Κ. Κού­νε­βα εξή­γη­σε ότι ως ευρω­βου­λευ­τής είχε πάρει πρω­το­βου­λί­ες για την κατο­χύ­ρω­ση εργα­σια­κών δικαιω­μά­των για τον κλά­δο των καθα­ρι­στριών και των οικια­κών βοη­θών, όπως είπε όμως βρή­κε τοί­χο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποί­ος τα πάγωσε.

Από την επα­φή που έχει με τους εργα­ζό­με­νους και με τον λαό, τόνι­σε ότι μόνο στο ΚΚΕ λένε ότι έχουν εμπι­στο­σύ­νη, που είναι το κόμ­μα που δίνει καθη­με­ρι­νά συνέ­χεια στους αγώ­νες, σε κάθε προ­σπά­θεια για εργα­σια­κά δικαιώματα.

Για τον κλά­δο των καθα­ρι­στριων είπε ότι πρέ­πει να θεσμο­θε­τη­θούν τα Βαρέα ένση­μα, να υπάρ­χει προ­στα­σία της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων από τα τοξι­κά υλι­κά, να κατο­χυ­ρω­θεί το ωρά­ριο, ώστε να μην δου­λεύ­ουν σαν σκλάβοι.

Όσο για την προ­σω­πι­κή της υπό­θε­ση και την επί­θε­ση που είχε δεχθεί από την εργο­δο­σία με βιτριό­λι στο πρό­σω­πο, είπε ότι στο Εφε­τείο και τον Άρειο Πάγο δικαιώ­θη­καν οι θύτες, με την ίδια να ανα­γκά­ζε­ται να τους επι­στρέ­ψει το ποσό που είχε λάβει όταν είχε δικαιω­θεί στην πρω­τό­δι­κη απόφαση.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο