Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Κοροϊδία η… «γενναία αύξηση» κατώτατου μισθού — Μόλις 1,66 ευρώ εν μέσω τεράστιας ακρίβειας!

Μόλις 1,66 ευρώ αύξη­ση την ημέ­ρα στον κατώ­τα­το μισθό είναι τελι­κά η περι­βό­η­τη «γεν­ναία» αύξη­ση που ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε διάγ­γελ­μά του.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο κατώ­τα­τος μισθός από 1η Μάη θα φτά­σει τα 713 ευρώ μει­κτά, από μία αύξη­ση των 50 ευρώ που δεν φτά­νει «ούτε για ζήτω» την ώρα που η ακρί­βεια σε ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, καύ­σι­μα και είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης «καλ­πά­ζει» καθη­με­ρι­νά, φορ­τώ­νο­ντας τερά­στια βάρη στους εργα­ζό­με­νους και τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες και θα εξα­νε­μι­στεί άμεσα.

Επί­σης, κυνι­κά ο πρω­θυ­πουρ­γός στο διάγ­γελ­μά του ξεκα­θά­ρι­σε ότι «κάθε αύξη­ση δεν πρέ­πει να επι­βα­ρύ­νει την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα των επι­χει­ρή­σε­ων», γι’ αυτό και το ύψος της αύξη­σης απο­τέ­λε­σε προ­ϊ­όν συζή­τη­σης με τους «κοι­νω­νι­κούς εταί­ρους», δηλα­δή τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους. Μάλι­στα, ο Κ. Μητσο­τά­κης προ­α­νήγ­γει­λε νέα μεί­ω­ση των εργο­δο­τι­κών εισφο­ρών από τον Ιού­νιο, για να δια­σφα­λί­σει περαι­τέ­ρω την κερ­δο­φο­ρία τους.

Πρέ­πει να επι­ση­μαν­θεί ότι η ανα­προ­σαρ­μο­γή στον κατώ­τα­το μισθό γίνε­ται στο πλαί­σιο του νόμου Αχτσιό­γλου — Βρού­τση, που καθο­ρί­ζει το ύψος του με Υπουρ­γι­κή Από­φα­ση, απο­κλεί­ο­ντας τους εργα­ζό­με­νους από τη συλ­λο­γι­κή, οργα­νω­μέ­νη διεκδίκηση.

Ανα­κού­φι­ση για τους εργα­ζό­με­νους είναι ουσια­στι­κές αυξή­σεις στους μισθούς και τις συντά­ξεις συνο­λι­κά, κατάρ­γη­ση των Ειδι­κών Φόρων, καθώς και κατάρ­γη­ση των αντερ­γα­τι­κών νόμων.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο