Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του

Στη συζή­τη­ση του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για την «κατά­στα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα», όπου οι πολι­τι­κοί εκπρό­σω­ποι του κεφα­λαί­ου στή­ρι­ξαν την επέμ­βα­ση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στα εσω­τε­ρι­κά της χώρας, παρε­νέ­βη ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης, τονί­ζο­ντας τα παρακάτω:

«Καταγ­γέλ­λου­με την ωμή επέμ­βα­ση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, κυβερ­νή­σε­ων της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής στα εσω­τε­ρι­κά της Βενε­ζου­έ­λας και την από­πει­ρά τους να επι­βά­λουν με πρα­ξι­κό­πη­μα έναν πρό­ε­δρο-μαριο­νέ­τα. Κι εκεί απει­λούν με στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση για την προ­ώ­θη­ση των επι­κίν­δυ­νων ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων τους όπως κάνουν παντού διεθνώς.

Καταγ­γέλ­λου­με τη στά­ση κυβερ­νή­σε­ων όπως της Γερ­μα­νί­ας, της Ισπα­νί­ας, της Πορ­το­γα­λί­ας κ.ά. Όσο για την ελλη­νι­κή, δεν βγά­ζει άχνα για την επέμ­βα­ση των ΗΠΑ στη Βενε­ζου­έ­λα και ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η ΕΕ δήθεν “αδυ­να­τεί να έχει δική της εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή”, ενώ είναι η ίδια η ΕΕ που δεν ανα­γνω­ρί­ζει τον πρό­ε­δρο Μαδού­ρο και προ­κλη­τι­κά απει­λεί με τελεσίγραφα.

Μόνο ο λαός της Βενε­ζου­έ­λας έχει την ευθύ­νη για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων του και την εκλο­γή της ηγε­σί­ας της χώρας του.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στο βενε­ζου­ε­λά­νι­κο λαό που βιώ­νει την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και κρί­ση. Στη­ρί­ζου­με το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας στη μάχη του για τα δικαιώ­μα­τα της εργα­τι­κής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμβάσεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο