Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λάρισα: Έσπασαν το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός

Σε μια προ­σπά­θεια να φύγει το νερό και να απο­συμ­φο­ρη­θεί ο Πηνειός, τα νερά του οποί­ου έφτα­σαν τα 9 μέτρα, ξεκί­νη­σαν τη νύχτα να σπά­νε τα ανα­χώ­μα­τα από Γυρ­τώ­νη για Φαλά­νη που βρί­σκο­νται εκ μέσω του φράγ­μα­τος της Γυρτώνης.

Το βρά­δυ, ώρες αγω­νί­ας έζη­σαν οι κάτοι­κοι της Λάρι­σας βλέ­πο­ντας τον Πηνειό να φου­σκώ­νει και να προ­κα­λεί τα πρώ­τα μικρά πλημ­μυ­ρι­κά φαινόμενα.

Στις εργα­τι­κές κατοι­κί­ες της Λάρι­σας στη Γιάν­νου­λη το νερό έχει φτά­σει στη μέση των κτι­ρί­ων ενώ οι εικό­νες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές.

Τα ξημε­ρώ­μα­τα εστά­λη μήνυ­μα του 112 στους κατοί­κους των περιο­χών Φαρ­κα­δό­να, Κλο­κο­τό, Γεωρ­γα­νά­δες και Πετρό­πο­ρος Θεσ­σα­λί­ας προ­κει­μέ­νου να απο­μα­κρυν­θούν απ’ αυτές λόγω πιθα­νής υπερ­χεί­λι­σης του ποτα­μού Πηνειού από την κακοκαιρία.

Στο πόδι είναι εδώ και λίγες ώρες οι κάτοι­κοι στη συνοι­κία του Αγί­ου Θωμά στη Λάρι­σα βλέ­πο­ντας το δίκτυο απο­χέ­τευ­σης ομβρί­ων να μην μπο­ρεί να αντα­πο­κρι­θεί εξαι­τί­ας της υψη­λής στάθ­μης του Πηνειού κάτι που έχει σαν απο­τέ­λε­σμα να αρχί­σει να ανε­βαί­νει η στάθ­μη των νερών στους δρό­μους της συνοι­κί­ας απει­λώ­ντας σπί­τια και επιχειρήσεις.

default

default

Τα νερά του Πηνειού απει­λούν ακό­μη τη γέφυ­ρα πριν την περιο­χή Γιαν­νού­λη Λάρι­σας, στο δρό­μο προς τον Τύρναβο.

Στην Πηνειά­δα Τρι­κά­λων, περιο­χή ανά­με­σα στα Τρί­κα­λα και τη Λάρι­σα, οι κάτοι­κοι είναι εγκλω­βι­σμέ­νοι στο σχο­λείο του χωριού, όπου είναι υπε­ρυ­ψω­μέ­νο σημείο, καθώς τα νερά του Πηνειού κινού­νται προς το χωριό.

Ο Λήθαιος ποτα­μός υπερ­χεί­λι­σε με απο­τέ­λε­σμα στην περιο­χή Μπά­ρα Τρι­κά­λων οι κάτοι­κοι να βρί­σκο­νται σε ετοι­μό­τη­τα. Ακό­μη πιο δύσκο­λη κάνει την κατά­στα­ση το γεγο­νός ότι δεν έχουν νερό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο