Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λάρισα: Κατέληξε ο 32χρονος εργάτης που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά τη Δευτέρα 21 Μάη την ώρα της δουλειάς

Κατέ­λη­ξε σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα στη ΜΕΘ του Πανε­πι­στη­μια­κού Νοσο­κο­μεί­ου Λάρι­σας ο 32χρονος εργά­της Γιάν­νης Ζυγο­ρο­δή­μος, που είχε τραυ­μα­τι­στεί πολύ σοβα­ρά τη Δευ­τέ­ρα 21 Μάη, όταν είχε εγκλω­βι­στεί σε μηχά­νη­μα στην κατα­σκευα­στι­κή εται­ρεία «ΑΡΜΟΣ», όπου δού­λευε, στη Λάρισα.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Ν. Λάρι­σας, σε ανα­κοί­νω­σή του, «απο­χαι­ρε­τά τον 32χρονο αδι­κο­χα­μέ­νο εργά­τη Γιάν­νη Ζυγο­ρο­δή­μο, που έχα­σε τελι­κά τη ζωή του, μετά το βαρύ­τα­το τραυ­μα­τι­σμό του την ώρα της δου­λειάς στην κατα­σκευα­στι­κή εται­ρεία “ΑΡΜΟΣ”, λόγω της έλλει­ψης μέτρων προ­στα­σί­ας της ζωής και της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων, της χρη­σι­μο­ποί­η­σης ανει­δί­κευ­των εργα­τών σε ειδι­κευ­μέ­νες εργα­σί­ες και της εντα­τι­κο­ποί­η­σης της δουλειάς.

Ο άδι­κος χαμός του συνα­δέλ­φου Γιάν­νη, που δεν πρό­λα­βε να χαρεί το παι­δί και τη γυναί­κα του, δεν πρέ­πει να περά­σει ως ένα ακό­μα άτυ­χο περι­στα­τι­κό. Πρέ­πει να απο­δο­θούν οι ευθύ­νες σε όσους τις έχουν.

Ταυ­τό­χρο­να να απο­τε­λέ­σει την αφορ­μή για να διεκ­δι­κή­σουν οι εργα­ζό­με­νοι στο συγκε­κρι­μέ­νο χώρο και σε κάθε χώρο δου­λειάς την εφαρ­μο­γή ουσια­στι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και ασφά­λειας της ζωής τους, το στα­μά­τη­μα της εντα­τι­κο­ποί­η­σης. Το Εργα­τι­κό Κέντρο θα είναι μπρο­στά σ’ αυτή την προ­σπά­θεια των εργα­ζο­μέ­νων, για να μην υπάρ­ξει άλλος εργά­της — εργά­τρια νεκρός ή τραυματίας.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Ν. Λάρι­σας εκφρά­ζει το θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ρια στη γυναί­κα του και στην οικο­γέ­νεια του αδι­κο­χα­μέ­νου Γιάν­νη και αντι­προ­σω­πεία του ΔΣ θα παρα­στεί στην κηδεία του αδι­κο­χα­μέ­νου συνα­δέλ­φου, που θα γίνει στο κοι­μη­τή­ριο της Ζ. Πηγής στους Γόν­νους στις 5 μ.μ.

Ταυ­τό­χρο­να, το Εργα­τι­κό Κέντρο Ν. Λάρι­σας θέλει να διευ­κρι­νί­σει ότι μέσα στην έντα­ση της στιγ­μής η ανα­φο­ρά που έκα­νε στην πρώ­τη ανα­κοί­νω­σή του δεν είναι σωστή, ότι η διεύ­θυν­ση του εργο­τα­ξί­ου είπε στους εργα­ζό­με­νους μετά το ατύ­χη­μα ότι δεν θα στα­μα­τή­σουν τη δου­λειά, αλλά αυτή η ανα­φο­ρά έγι­νε από προϊ­στά­με­νο ενός τμή­μα­τος του εργοταξίου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο