Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά το Γρηγόρη Λαμπράκη…

Σε ένα ακό­μη ρεσι­τάλ υπο­κρι­σί­ας και θρά­σους προ­χώ­ρη­σαν χθες στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Με αφορ­μή την συμπλή­ρω­ση 55 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του μαρα­θω­νο­δρό­μου της ειρή­νης Γρη­γό­ρη Λαμπρά­κη, μέλη της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τοπι­κά στε­λέ­χη του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος κατέ­θε­σαν στε­φά­νια στο μνη­μείο που βρί­σκε­ται στην συμ­βο­λή των οδών Βενι­ζέ­λου και Ερμού. 

Παρό­ντες, μετα­ξύ άλλων, ήταν οι υπουρ­γοί Επι­κρα­τεί­ας Χρι­στό­φο­ρος Βερ­ναρ­δά­κης και Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών Χρή­στος Σπίρ­τζης, ο πρό­ε­δρος του ΟΑΣΘ Στέ­λιος Παπ­πάς, ο βου­λευ­τής Τρια­ντά­φυλ­λος Μητα­φί­δης και η υπεύ­θυ­νη του γρα­φεί­ου του πρω­θυ­πουρ­γού στη Θεσσαλονίκη. 

Θέλει προ­φα­νώς περίσ­σιο πολι­τι­κό θρά­σος και απε­ριό­ρι­στη υπο­κρι­σία — και απ’ αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπό­λι­κα- να παρι­στά­νουν τους τιμη­τές του Λαμπρά­κη τα μέλη μιας κυβέρ­νη­σης κι’ ενός κόμ­μα­τος που εμπλέ­κει ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο την Ελλά­δα στα αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κά σχέδια. 

Ο Λαμπρά­κης δεν θυσιά­στη­κε ούτε για να δίνο­νται λιμά­νια και βάσεις στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, ούτε για να συμ­με­τέ­χει η χώρα μας στα δολο­φο­νι­κά σχέ­δια των ιμπεριαλιστών. 

Αλή­θεια, οι κύριοι και οι κυρί­ες του ΣΥΡΙΖΑ τι ακρι­βώς πήγαν να τιμήσουν; 

Τι σχέ­ση μπο­ρεί να έχουν τα ιδα­νι­κά για τα οποία πολέ­μη­σε και θυσιά­στη­κε ο Γρη­γό­ρης Λαμπρά­κης με αυτούς που έχουν ανα­δει­χθεί στους καλύ­τε­ρους μαθη­τές του ΝΑΤΟ; 

Πόση πολι­τι­κή ξετσι­πω­σιά χρειά­ζε­ται για να παρι­στά­νεις πως τιμάς τη μνή­μη του Λαμπρά­κη, όταν την ίδια στιγ­μή συνερ­γά­ζε­σαι με κρά­τη-δολο­φό­νους όπως το Ισραήλ;

Η κοροϊ­δία, η ξεφτί­λα και η ντρο­πή έχουν και όρια. Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν, βέβαια, ξεπε­ρά­σει προ πολλού…

Ατέ­χνως

Όρκος στο Λαμπρά­κη, χρέ­ος στη ζωή…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο