Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαμία: Νέο εργοδοτικό έγκλημα: Εργάτης στην επιχείρηση MONDELEZ χτυπήθηκε από ρεύμα

Ακό­μα ένα εργα­τι­κό «ατυ­χή­μα» — εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα ήρθε να προ­στε­θεί στην μακρά λίστα του τελευ­ταί­ου δια­στή­μα­τος, αυτή τη φορά στις εγκα­τα­στά­σεις της επι­χεί­ρη­σης MONDELEZ, στην Λαμία

Όπως καταγ­γέλ­λει το Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο Λαμί­ας, το Σάβ­βα­το 10 Ιού­νη από τις πρω­ι­νές ώρες «φέρε­ται να πραγ­μα­το­ποιού­νταν εργα­σί­ες σε σημείο που υπάρ­χει ηλε­κτρι­κός υπο­σταθ­μός με μέση τάση από εργο­λα­βι­κό συνερ­γείο και από εργα­ζό­με­νο ηλε­κτρο­λό­γο της επιχείρησης.

Κατά τη διάρ­κεια των εργα­σιών ο συνά­δελ­φος εργα­ζό­με­νος της επι­χεί­ρη­σης χτυ­πή­θη­κε από ρεύ­μα μέσης τάσης. Ο εργα­ζό­με­νος δια­κο­μί­στη­κε στο νοσο­κο­μείο Λαμί­ας και στη συνέ­χεια σε νοσο­κο­μείο της Αθήνας».

Το Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο εκφρά­ζει «τη συμπα­ρά­στα­σή μας και τις ευχές μας για γρή­γο­ρη ανάρ­ρω­ση στο συνά­δελ­φο που τραυ­μα­τί­στη­κε εν ώρα εργα­σί­ας». Και απαι­τεί «με ευθύ­νη της εργο­δό­τριας εται­ρεί­ας την καλύ­τε­ρη νοση­λεία και θερα­πεία του συνα­δέλ­φου. Την απο­κα­τά­στα­ση τυχόν προ­βλη­μά­των υγεί­ας από τον τραυ­μα­τι­σμό του, την οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη σε ότι χρειαστεί».

Όπως σημειώ­νει «εχουν ενη­με­ρω­θεί οι αρμό­διες αρχές και περι­μέ­νου­με σύντο­μα τις κατάλ­λη­λες ενέρ­γειες ώστε να δια­λευ­καν­θούν τα αίτια του ατυχήματος.

Το ατύ­χη­μα που συνέ­βη είναι σοβα­ρό για­τί ο εργα­ζό­με­νος κεραυ­νο­βο­λή­θη­κε από ρεύ­μα μέσης τάσης.

Είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη να διε­ρευ­νη­θούν οι συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες έγι­νε το ατύχημα.

Να ανα­δει­χθούν ελλεί­ψεις, παρα­λή­ψεις , μέτρα που θα μπο­ρού­σαν να έχουν παρ­θεί ώστε να είχε απο­φευ­χθεί το ατύχημα.

Να παρ­θούν όλα τα μέτρα ώστε να μην ξανα­συμ­βεί παρό­μοιο ή άλλο ατύχημα».

Πηγή: 902.gr

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο