Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΑΡΚΟ: «Δεν βγαίνουμε έξω από τις δουλειές μας και τα σπίτια μας» διεμήνυσαν με δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Το απο­φα­σι­στι­κό μήνυ­μα ότι «δεν βγαί­νου­με έξω από τις δου­λειές μας και τα σπί­τια μας», έστει­λαν σωμα­τεία και εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με Σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων της Αττι­κής, με την δυνα­μι­κή κινη­το­ποί­η­ση που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το πρωί της Παρα­σκευ­ής έξω από το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών στο Σύνταγ­μα, ενά­ντια στο έγκλη­μα και τις απο­λύ­σεις στην ΛΑΡΚΟ.

Ενη­με­ρώ­νο­ντας τους συγκε­ντρω­μέ­νους ο Δημή­τρης Παπαϊ­ω­άν­νου, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ΛΑΡΚΟ Λάρυ­μνας, τόνι­σε ότι κάτω από την πίε­ση που άσκη­σε η σημε­ρι­νή κινη­το­ποί­η­ση κατά­φε­ραν να ορι­στεί συνά­ντη­ση με τα συναρ­μό­δια υπουρ­γεία, η οποία θα γίνει σήμε­ρα Παρα­σκευή στις 3 το μεση­μέ­ρι, στο υπουρ­γείο Οικονομικών.

Το αγω­νι­στι­κό ραντε­βού με τα συν­δι­κά­τα και τους φορείς της Αττι­κής ανα­νε­ώ­θη­κε για τις 6 μ.μ. που θα υπο­δε­χθούν τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ, ενό­ψει του μεγά­λου συλ­λα­λη­τη­ρί­ου στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ο Δ. Παπαϊ­ω­άν­νου ευχα­ρί­στη­σε τα Σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων της Αττι­κής για την συμπα­ρά­στα­ση και την αλλη­λεγ­γύη τους, δια­μη­νύ­ο­ντας ότι ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστεί.

Ενη­μέ­ρω­σε επί­σης ότι η κατά­λη­ψη στο εργο­στά­σιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυ­μνα συνε­χί­ζε­ται, ενώ κατέ­λη­ξε λέγο­ντας ότι το μήνυ­μα που στέλ­νου­με είναι, ότι «δεν βγαί­νου­με έξω από τις δου­λειές μας και τα σπί­τια μας».

Στο πλαί­σιο της κινη­το­ποί­η­σης κρέ­μα­σαν πανό των σωμα­τεί­ων της ΛΑΡΚΟ στην πρό­σο­ψη του υπουρ­γεί­ου που έγρα­φε: «Όχι στο κλεί­σι­μο της ΛΑΡΚΟ, όχι στις απο­λύ­σεις, στον μαρα­σμό του τόπου. Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

Ακο­λού­θως τα Σωμα­τεία Εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ, κρέ­μα­σαν ένα ακό­μα πανό στην είσο­δο του υπουρ­γεί­ου οικο­νο­μι­κών, επί της οδού Νίκης που έγρα­φε: «Κλεί­νουν την ΛΑΡΚΟ, δεν θα επι­τρέ­ψου­με το έγκλη­μα. Δεσμεύ­τη­καν για επεν­δυ­τή και βρή­καν παλιατζή».

Νωρί­τε­ρα κατά την διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης φώνα­ξαν συν­θή­μα­τα όπως: «Η ΛΑΡΚΟ θα μεί­νει ανοι­χτή, κόντρα στης κυβέρ­νη­σης την πολι­τι­κή», «Το έγκλη­μα στην ΛΑΡΚΟ να μην συνε­χι­στεί, αυτοί είναι με τα κέρ­δη και εμείς με την ζωή», «Αλλη­λεγ­γύη στην εργα­τιά της ΛΑΡΚΟ, αντί­στα­ση κι’ αγώ­νας να’ ρθούν τα πάνω κάτω» και «Απ’ τη ΛΑΡΚΟ δεν θα βγού­με, αγώ­νας μέχρι τέλους για να δικαιωθούμε».

Κάλε­σα σε παλ­λαϊ­κό ξεση­κω­μό και κλι­μά­κω­ση του αγώ­να για να μην περά­σει το έγκλη­μα, με μεγά­λο σταθ­μό το συλ­λα­λη­τή­ριο σήμε­ρα Παρα­σκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Σε δηλώ­σεις τους ο Δημή­τρης Παπαϊ­ω­άν­νου, γγ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και ο Κώστας Σαμα­ράς, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην έδρα της ΛΑΡΚΟ Αττι­κής και γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Ομο­σπον­δί­ας Μεταλ­λω­ρύ­χων Ελλά­δας (ΟΜΕ), κατήγ­γει­λαν το έγκλη­μα στην ΛΑΡΚΟ, την πολι­τι­κή από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης να πετά­ξει στον δρό­μο 850 οικο­γέ­νειες. Ευχα­ρί­στη­σαν τα σωμα­τεία των άλλων κλά­δων για την στή­ρι­ξη και την αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να τους και εξέ­φρα­σαν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους να συνε­χί­σουν τον αγώ­να τους με όλες τις μορφές.

Νωρί­τε­ρα κατήγ­γει­λαν επί­σης ότι, οι εργα­ζό­με­νοι, που από χθες που διά­βα­σαν στα ΜΜΕ ότι απο­λύ­ο­νται, προ­σπα­θού­σαν να επι­κοι­νω­νή­σουν ζητώ­ντας συνά­ντη­ση με την πολι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Οικο­νο­μι­κών, χωρίς ωστό­σο αυτό να κατα­στεί δυνα­τόν καθώς κανείς από την πλευ­ρά του υπουρ­γεί­ου δεν απα­ντού­σε στα τηλέ­φω­να. Τελι­κά κάτω από την πίε­ση της σημε­ρι­νής κινη­το­ποί­η­σης ορί­στη­κε συνάντηση.

Πηγή: 902.gr

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο