Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής: Θα μπορούσε και η Αττική να πλημμυρίσει; (ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Οι περι­φε­ρεια­κές αρχές της τελευ­ταί­ας δεκα­ε­τί­ας δίνουν κάτω του 3% του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού της Περι­φέ­ρειας για αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα!

Στον απο­λο­γι­σμό της τωρι­νής περι­φε­ρεια­κής αρχής ανα­φέ­ρο­νται 117 αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα κόστους 404 εκατ. ευρώ. Η προ­τει­νό­με­νη, όμως, ετή­σια πίστω­ση είναι 9,86 εκατ. ευρώ. Με απλά μαθη­μα­τι­κά, θα δού­με ότι ακό­μα και αυτά τα απο­σπα­σμα­τι­κά έργα υπο­λο­γί­ζουν να τα τελειώ­σουν σε 44 χρόνια!

Τα δύο ρέμα­τα της Μάν­δρας, Σού­ρες και Αγία Αικα­τε­ρί­νη, υπερ­χεί­λι­σαν και 24 συνάν­θρω­ποί μας έχα­σαν τη ζωή τους. Μια ολό­κλη­ρη πόλη στη λάσπη, 794 σπί­τια κατα­στρά­φη­καν μαζί με 126 επαγ­γελ­μα­τι­κούς χώρους, 8 δημό­σια κτί­ρια και 136 απο­θή­κες. Η συζή­τη­ση για τη διευ­θέ­τη­σή τους έγι­νε πριν λίγο και­ρό, την Τετάρ­τη 5/7/2023, 6 χρό­νια μετά!

1 χρό­νο μετά τη Μάν­δρα, στον Βόρειο Τομέα, στο ρέμα Σαπ­φούς, εκεί που τον Ιού­λιο του 2018, ένα πάρ­κινγκ μετα­τρά­πη­κε σε πισί­να, το έργο για να φτιά­ξουν το ρέμα δεν δημο­πρα­τή­θη­κε ποτέ! Μόνο διαρ­κώς αυξά­νει ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του: Ξεκί­νη­σε από 10 εκατ. και τώρα έχει εκτι­να­χθεί στα 24 εκατ. ευρώ.

Ο Κηφι­σός, ο οποί­ος παρο­χε­τεύ­ει το 70% των υδά­των της Αττι­κής, είναι σε επι­κίν­δυ­νη κατά­στα­ση. Δεν έχει ούτε ελεγ­χθεί, ούτε συντη­ρη­θεί, ούτε καθα­ρι­στεί, πόσο μάλ­λον να ανα­βαθ­μι­στεί από τότε που φτιά­χτη­κε. Δηλα­δή πριν 20 χρόνια!

Οι ανά­γκες του λαού, όπως είναι τα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, τα αντι­σει­σμι­κά και αντι­πυ­ρι­κά, οι κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες, δεν είναι επι­λέ­ξι­μες επεν­δύ­σεις όπως λένε. Και όταν επι­λέ­γο­νται γίνο­νται απο­σπα­σμα­τι­κά, κακο­σχε­δια­σμέ­να, για να βγά­λουν τα περισ­σό­τε­ρα κέρδη.

Για να μη θρη­νή­σου­με κι άλλους νεκρούς, ούτε στην Αττι­κή ούτε που­θε­νά, πρέ­πει να αγω­νι­στού­με απέ­να­ντι στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που μας κοστί­ζει πολύ ακριβά.

Στή­ρι­ξε τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και σε κάθε δήμο και Περι­φέ­ρεια της χώρας.

Μαζί με τον λαό της Αττι­κής στους αγώ­νες για τις ανά­γκες των πολ­λών, όχι τα κέρ­δη των λίγων!

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο