Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ: «Το κράτος είναι παρών…» είπε ο πρωθυπουργός ενώ πλημμύρισαν ξανά Βόλος και Εύβοια!

«Το κρά­τος είναι παρών» ισχυ­ρί­στη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης όταν σε λίγες μέρες πλημ­μύ­ρι­σε δύο φορές ο Βόλος, χωριά της Θεσ­σα­λί­ας και η Βόρεια Εύβοια. Όταν μέσα σε λίγες μέρες επα­να­βε­βαιώ­θη­κε ότι το αστι­κό κρά­τος είναι επι­λε­κτι­κά ανί­κα­νο να προ­στα­τεύ­σει το λαό, ενώ είναι εξαι­ρε­τι­κά ικα­νό να προ­στα­τεύ­σει τα κέρ­δη των λίγων.

«Η σκέ­ψη μας σήμε­ρα είναι στο Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια. Το κρά­τος είναι παρών μαζί με τους κατοί­κους και θα στα­θού­με και πάλι δίπλα σε όσους επλή­γη­σαν», ανέ­φε­ρε ο Κ. Μητσο­τά­κης μιλώ­ντας στην συνε­δρί­α­ση της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή­ςο Ομά­δας της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέ­χεια κατέ­δει­ξε ότι η κυβέρ­νη­ση εργά­ζε­ται πυρε­τω­δώς από τις πρώ­τες μέρες της δεύ­τε­ρης θητεί­ας της για το καλό της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης λέγο­ντας ότι «αυτή η παρά­τα­ξη είναι και συνε­χής και συνε­πής» και πανη­γύ­ρι­σε για αυτό ανα­φέ­ρο­ντας μια «μεγά­λη εικό­να να δεί­χνει ένα κρά­τος το οποίο κατέ­κτη­σε επι­τέ­λους της επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα» που σημαί­νει φτη­νό­τε­ρο χρή­μα για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους όχι όμως και για το λαό που «πνί­γε­ται» και στα νερά και στην ακρίβεια.

Ειδι­κά για την ακρί­βεια υπο­στή­ρι­ξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν γίνε­ται αντι­λη­πτή ολό­κλη­ρη η αλή­θεια! Ισχυ­ρί­στη­κε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «οι υψη­λές τιμές είναι η μία όψη της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας. Η άλλη πλευ­ρά είναι το ΑΕΠ που αυξά­νε­ται, οι επεν­δύ­σεις, η αύξη­ση των μισθών στον ιδιω­τι­κό τομέα», δηλα­δή μίλη­σε για αριθ­μούς που ευη­με­ρούν και για μισθούς που δεν φτά­νουν για όλο το μήνα αφού ο μέσος μισθός είναι στα 1.050 ευρώ όταν πριν 15 χρό­νια ήταν 100 ευρώ παρα­πά­νω, στα 1.150 ευρώ.

Με σαφή­νεια δήλω­σε ότι προ­τε­ραιό­τη­τα δεν είναι οι ανά­γκες των πολ­λών αλλά οι ανά­γκες της δημο­σιο­νο­μι­κής πει­θαρ­χί­ας, και των «ματω­μέ­νων» πλε­ο­να­σμά­των επα­να­λαμ­βά­νο­ντας πως «τίπο­τα δεν θα μας οδη­γή­σει σε μια ανεύ­θυ­νη παρο­χο­λο­γία την οποία ο τόπος την έχει πλη­ρώ­σει ακρι­βά. Κάθε μέτρο μας θα είναι μετρη­μέ­νο έστω και σε ένα κομ­μα­τι­κό σκη­νι­κό το οποίο ανα­δει­κνύ­ει την παρά­τα­ξή μας σε μονα­δι­κό υπό­λο­γο για ό,τι συμβαίνει».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο