Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Νότιας Κέρκυρας: Υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής βάζει στο ψηφοδέλτιό του ο απερχόμενος δήμαρχος στέλεχος της ΝΔ

Ο απερ­χό­με­νος δήμαρ­χος Νότιας Κέρ­κυ­ρας και επί πολ­λά έτη εκλεγ­μέ­νο αυτο­διοι­κη­τι­κό στέ­λε­χος της ΝΔ στην Κέρ­κυ­ρα, Κώστας Λέσ­σης, συμπε­ρι­λαμ­βά­νει στο ψηφο­δέλ­τιο του στην Δημο­τι­κή Κοι­νό­τη­τα Νοχω­ρί­ου τον Χρι­στό­φο­ρο Ράντο, δυο φορές υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή με την Χρυ­σή Αυγή στην Κέρ­κυ­ρα, στις εκλο­γές του 2015.

Το γεγο­νός καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Νότιας Κέρ­κυ­ρας, επι­ση­μαί­νο­ντας:

Δέκα χρό­νια από την δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα στο Κερα­τσί­νι από τα τάγ­μα­τα εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής, πέντε χρό­νια από την ρατσι­στι­κή και φασι­στι­κή δολο­φο­νία του Πετρίτ στα Δρα­γω­τι­νά, και κάποιοι ακό­μα επι­μέ­νουν να νομι­μο­ποιούν το φασι­στι­κό δηλη­τή­ριο που μολύ­νει τη Νότια Κέρκυρα.

Ο Ράντος δεν ήταν ποτέ κάποιο «παρα­στρα­τη­μέ­νο» περι­φε­ρεια­κό στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής στην Κέρ­κυ­ρα, ούτε και έχει ποτέ μετα­νο­ή­σει για τα φασι­στι­κά του πιστεύω. Οι λογα­ρια­σμοί του στα ΜΚΔ συνε­χί­ζουν να είναι γεμά­τοι με φωτο­γρα­φί­ες του Ράντου με τον Κασι­διά­ρη, τον Γρέ­γο, και με ύμνους προς την Χού­ντα και τον Πατ­τα­κό. Εάν η ΧΑ δεν είχε τεθεί εκτός νόμου δεν υπάρ­χει καμιά αμφι­βο­λία ότι ο Ράντος θα ήταν ξανά υπο­ψή­φιος με την ΧΑ.

Στε­νός πολι­τι­κός φίλος του Ράντου δεν είναι άλλος από το δεξί χέρι του Λέσ­ση, τον απερ­χό­με­νο αντι­δη­μάρ­χο Κώστα Πλα­σκα­σο­βί­τη, με τον οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες συνα­γε­λά­ζο­νταν με εγκαρ­διό­τη­τα στα ΜΚΔ σε αγώ­να της τοπι­κής ομά­δας της Λευκίμμης.

Δεν υπάρ­χει καμιά αμφι­βο­λία ότι ο στε­νός πυρή­νας που παρα­μέ­νει κοντά στο Λέσ­ση, μετά τις αθρό­ες απο­χω­ρή­σεις στε­λε­χών από τον συν­δυα­σμό του κατά τα τελευ­ταία χρό­νια, έχει όλα τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά της φασι­στι­κής λαϊ­κι­στι­κής πολι­τι­κής. Μηδε­νι­κό πραγ­μα­τι­κό έργο εις όφε­λος των δοκι­μα­ζό­με­νων κατοί­κων της Νότιας Κέρ­κυ­ρας, εκλε­κτι­κές συμπά­θειες με συγκε­κρι­μέ­νους επι­χει­ρη­μα­τί­ες και οικο­νο­μι­κούς παρά­γο­ντες, συνε­χή ψέμα­τα και πολι­τι­κό θέα­τρο για έργα που δήθεν όλο ξεκι­νά­νε, άσκη­ση πιέ­σε­ων και υπο­σχε­τι­κές ρου­σφε­τιών με στό­χο την στε­λέ­χω­ση ψηφο­δελ­τί­ου και την επανεκλογή.

Η έντα­ξη ενός αμε­τα­νό­η­του Χρυ­σαυ­γή­τη στην στε­νή ομά­δα Λέσ­ση δεν μας εκπλήσ­σει και δεν είναι παρά­ται­ρη με την πολι­τι­κή εξέ­λι­ξη της συγκε­κρι­μέ­νης παρά­τα­ξης που μόνο στό­χο έχει να εξυ­πη­ρε­τή­σει με κάθε τρό­πο τα μεγά­λα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα στην περιο­χή σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων και της κοι­νω­νι­κής πλειο­ψη­φί­ας. Άλλω­στε στο ψηφο­δέλ­τιο Λέσ­ση υπάρ­χουν και άλλοι υπο­ψή­φιοι με γνω­στή πορεία στο χώρο του φασισμού.

Θα έπρε­πε όμως αυτή η εξέ­λι­ξη του­λά­χι­στον να έχει οδη­γή­σει σε παραί­τη­ση ορι­σμέ­νους νέους υπο­ψη­φί­ους του Λέσ­ση προ­ερ­χό­με­νους από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, ακό­μα και στε­λέ­χη της ΝΔ τα οποία παρά τις κάθε­τες πολι­τι­κές δια­φο­ρές μας τα προη­γού­με­να χρό­νια διέ­πο­νταν από μια δημο­κρα­τι­κή κουλτούρα.

Πόσο άνε­τα νοιώ­θουν άρα­γε οι «παρα­στρα­τη­μέ­νοι» υπο­ψή­φιοι του Λέσ­ση με ένα στέ­λε­χος της ΧΑ συνυ­πο­ψή­φιο τους και μάλι­στα στην Δημο­τι­κή Κοι­νό­τη­τα δολο­φο­νί­ας του Πετρίτ. Η κομ­μα­τι­κή οργά­νω­ση της ΝΔ στην Κέρ­κυ­ρα της οποί­ας ο Λέσ­σης είναι μέλος, πώς άρα­γε τοπο­θε­τεί­ται απέ­να­ντι σε αυτό το πολι­τι­κό «άνοιγ­μα» του χώρου τους στη ναζι­στι­κή δεξιά.

Είναι επί­σης απο­ρί­ας άξιο, πώς ενώ έχουν δημο­σιευ­θεί οι επί­ση­μες λίστες υπο­ψη­φί­ων από το Πρω­το­δι­κείο όλες οι υπό­λοι­πες παρα­τά­ξεις σφυ­ρί­ζουν αδιά­φο­ρα. Πάνω σε αυτό το ζήτη­μα, οφεί­λουν άμε­σα να τοπο­θε­τη­θούν ξεκά­θα­ρα όλοι οι συν­δυα­σμοί που ζητούν την ψήφο του λαού στις προ­σε­χείς εκλο­γές και να κατα­δι­κά­σουν χωρίς αστε­ρί­σκους και υπο­ση­μειώ­σεις την έντα­ξη φασι­στών στα ψηφοδέλτια.

Για εμάς είναι αδια­πραγ­μά­τευ­τη η απε­ρί­φρα­στη κατα­δί­κη και αντί­θε­ση σε κάθε προ­σπά­θεια «ξεπλύ­μα­τος» και «χαϊ­δέ­μα­τος» των μελών της ΧΑ με την έντα­ξή τους στους δημο­τι­κούς συν­δυα­σμούς της περιο­χής μας προσ­δο­κώ­ντας τους ψήφους τους. Δεν πρό­κει­ται ποτέ να ψαρέ­ψου­με στα βουρ­κώ­δη νερά αυτής της δεξαμενής.

Σαν Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Νότιας Κέρ­κυ­ρας, με όπλο μας τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων στα του­ρι­στι­κά κάτερ­γα του νησιού και με επι­κε­φα­λής μας τον Πρό­ε­δρο του Εργα­τι­κού Κέντρου Κέρ­κυ­ρας, δεσμευό­μα­στε ότι θα παλέ­ψου­με με κάθε τρό­πο και μαζί με κάθε δημο­κρα­τι­κή δύνα­μη θα ξερι­ζώ­σου­με μια για πάντα τους φασί­στες από την Κέρκυρα.

Για­τί όπως ακού­στη­κε και στο γεφύ­ρι της Λευ­κίμ­μης μπρο­στά στους Χρυ­σαυ­γί­τες και ορι­σμέ­νους «επαγ­γελ­μα­τί­ες» οικο­λό­γους συνο­δοι­πό­ρους τους, δεν μας βρω­μά­ει μόνο το Ποτά­μι, μας βρω­μά­νε οι φασί­στες και η ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της ΧΑ».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο